fredag 4 mars 2011

movie in the bed

- or just in the bed?

Är otroligt tröten just nu men funderar på att kika på en film innan jag slocknar, precis som min vovve. Det står mellan the switch och sammys adventures...


car

Brummade iväg till vår granne som svetsade ihop avgasröret på mindre än en halvtimme. Skönt! Haha, nu låter bilen betydligt mindre och förhoppningsvis minskar bensinkostnaderna! Dessutom limmades listen till förardörren dit och jag fick med mig en tub lim hem för säkerhetsskull. Jag älskar våra schyssta grannar!



Ailo fick åka med dit också. Skötte sig bra även där men gnällde lite på slutet då det blev tråkigt och lite kallt.
Vi for hem igen och träffade på Maggan som varit och skämt bort mina hästar med äpplen. Vi beslutade oss för att ta en promenad med våra vovvar och så blev det. Jag hade Moa och Fanta i koppel ner till deras gård, där släppte jag Moa så att hon och Ailo fick hälsa på Maggans och Lasses hundar Mejja (kullsyrra till Moa och Fanta, de föddes hos Maggan och Lasse men Tilde, deras mamma, har vandrat vidare till de eviga jaktmarkerna) och Stina (också engelsk setter). Vi hann inte så långt innan vi bestämde att vi skulle släppa alla hundarna i fortet, en hage med fårstaket runt om, så att alla kunde springa och busa i djupsnön och träna lite ryggmuskler. Alla tyckte det var superroligt att få rejsa runt, men Fanta ville mest röra sig mot utgången. Efter kanske en kvart fångade vi in Fanta och fortsatte promenera. Moa drog iväg in till skogen och kom tillbaka först när vi var tillbaka vid Maggans gård. Promenerade hem och fixade hästarna, gav dem kvällshöet, kraftfoder och fyllde vatten. Sedan gick jag in och gav hundarna mat och nu lagar jag mat tillsammans med mamma.

Hehe, mamma beställde precis en massage av mig. Sköj!


Have a nice evening!

Hej på er

Här är det snuskigt tråkigt väder. Det är plusgrader, molnigt och regnigt. Vi har ju fortfarande väldigt mycket snö här i Jämtland så ni kan ju tänka er hur fult det är här just nu. Snön är snuskgrå och vägarna är en endaste sörja. I morse var det sol och bara det gjorde mig glad men nu när det regnar och är molnigt så sjunker humöret och inspirationen flyger iväg. Usch.

Men Ailo skötte sig super idag. Satt ensam i bagaget under hela lektionen och gjorde absolut ingenting busigt. Tog ut och rastade henne innan jag, Lina och Sofia gick till matan och åt hamburgare. Sedan gick jag och Lina på promenad med Ailo runt i stan. Ailo drog knappt alls i kopplet och följde med bra. Så enkel hund! I och med att det regnade så blev det bara en kort stund på stan innan vi åkte till Tasseborg som visade sig vara en grymt bra husdjursbutik. Jag gillade den skarpt! Dock har jag aldrig hört talas om den förut och än mindre sett den när jag varit vid blåcenter. Haha! Men Ailo fick följa med in där och vi hade tur. Vi fick en 3 kg påse hundmat (Eukanuba)! Så nu provar vi det, 1 dl om dagen får hon då mamma och pappa har varnat mig för att det är väldigt "bra", lite för kraftigt, proteinrikt. Förutom Eukanuba så äter hon torrfoder från Doggy.

Det kom in en svart labbe (tror jag det var?) och då blev Ailo lite upphetsad. Skällde och ville hälsa, men jag promenerade då bort med henne, runt lite varuhyllor och sådant och då lugnade hon ner sig på en gång. Jag vill ha en lugn hund, så när hon visade lugnt beteende fick hon titta på den andra hunden (inte gå fram alltså, bara gå så att hon såg den) och när hon hetsade upp sig vandrade vi runt hyllor. Men det gick bra det med, vi behöver träna på det här med att se andra hundar utan att få hälsa. Att gå förbi hundar på stan fungerar, som jag nämnt tidigare, men att vistas med en annan hund utan att få hälsa är frustrerande.

Därefter skjutsade vi hem Lina innan vi åkte till Brunflo och hämtade upp Cornelis. Så nu sitter jag alltså hemma. Jag vill ut och rida men om ca en halvtimme ska jag brumma iväg till vår granne Bocke som ska kika på min bil. Han ska se se om det går att laga mitt avgasrör eller om vi måste beställa hem grejjor. Och så ska han kika på listerna till dörrarna då det låter som om man har en dörr/ruta öppen när man kommit upp över 60-70 km/h. Så jag får se om jag hinner och orkar rida/jobba med hästarna ikväll.

I morgon blir det jobb i badhusparken för min del. Fick hoppa in och jobba med Annelie i kiosken. Ska faktiskt bli skoj! Dock jobbar jag också nästa helg i vinterparken, men då i matbodarna med min bror Viktor.


Hur har er dag varit? Bra, mindre bra?

På g

God morgon mina vackra läsare! Vad bjuder er dag på idag?

Min har hittills bjudit på utfodring av hästar, promenad med vovvar, nerpromenerade soptunnor, Fitlinedrink, Bellas egna proteinsmothie och nu lite härligt bloggande. Ska snart stuva om lite i min lilla bil och fara in till skolan. Det blev så i alla fall. Jag har endast en lektion på fredagar; roliga timmen. Typ. Det betyder fika och lite olika "bidrag" från oss i klassen. Tex. ett musikquiz, ett konserttips, boktips, bra upplevelser, allsång eller ja, lite vad som helst. I och med att lektionen bara är en timme tänkte jag låta Ailo följa med och sitta i bilen under lektionen, för att sedan miljöträna lite i staden. Men det beror på om det fungerar att fixa till bagaget till valpsäkert område och om jag får in ett sådant där "grönt kompostgaller" så att hon inte kan hoppa fram.

Jag ska också försöka besöka Tasseborg som Tanja tipsade om, hon trodde de hade hundmaten Eukanuba där. Kikade på internet och enligt deras hemsida ska de ha det. Jag förstod dock inte riktigt var det låg så det blir intressant då jag har noll lokalsinne! x)

Just det, jag gjorde ju en egen proteindrink nu i morse. Här är receptet på den:

1 banan
1 rått ägg
1 - 2 dl rismjölk (fungerar med vanlig mjölk också!)
1 - 2dl frysta hallon/blåbär
1 tsk vaniljsocker

Mixa ihop allt detta och drick. Man kan ju variera drinken som man vill! Gillar man inte banan kan man ju ta lite juice istället då det tar bort äggsmaken, fungerar med vilka frysta bär som helst, eller nästan vilken frukt som helst. Bara att köra på det man tycker om!
Bild hittad på google!


Nej nu ska jag ut och stuva om i bilen, se till att vi kommer iväg!
Puss och hej!