onsdag 16 september 2015

Livet på en pinne

Haft en riktigt härlig onsdag... Ailo följde med och var vårdhund på jobbet på förmiddagen, uppskattat som alltid av pensionärerna! Blev dessutom en härlig promenad innan jag slutade, älskar mitt jobb!

Skyndade hem och red Helgi som faktiskt var riktigt rolig att rida idag...... Han lämnade Fjaskur hemma och var lugn nästan hela turen! Det stod alltså inte Helgi-ätande dinosarier bakom vartannat träd vilket var otroligt skönt för mig, äntligen visade han sitt coola jag! Senaste turerna har jag fått kämpa med tålamodet då Helgi varit lite väl rädd för allt möjligt, handbromsen har legat i och han har varit spänd och beredd att stanna eller kasta sig för minsta lilla. Vilket är rätt påfrestande när jag vet att det inte behöver vara så.. Men idag så, Idag var han min fina prins som kunde koncentrera sig på mig och inte på allt runt om. Han tyckte jag var lite väl jobbig när jag ställde vissa krav men det var så roligt att bara flyta omkring på hans rygg och känna att det fungerade igen! Så himla nöjd!

Skyndade mig att byta häst och red samma runda med Dottla som också bjöd på en underbar ridtur. Tölt, trav och galopp i olika tempon, halvhalter som satt där de skulle och känslan av att kunna flyta fram på vägen och ha henne med mig. Förflyttningar över vägen  till och med i galoppen fungerade bra och jag var så nöjd och glad när vi kom tillbaka. Min fina dam ger mig så mycket, vad skulle jag göra utan henne!?

Angela och Therese var hit på planeringsmöte inför fredag, då drar vi nämligen till fjälls med hästarna! Lyxigt att få uppleva fjällen på sin egen häst, ser alltså framemot fredag väldigt mycket! Det blir en dagstur och vi utgår från Höglekardalen så nu håller jag tummarna att vädret är med oss då!