tisdag 19 oktober 2010

Leksaker

Igår konstruerade jag och Linnea lite hjärngympaleksaker åt pållarna. Vi tog fyra vanliga plastflaskor, typ coca cola pet-flaskor. Gjorde några hål i dem, tog bort korkarna, la i lite korn och pellets och hängde upp dem i uteboxen. Nu har hästarna lite att göra, de känner att det luktar mat men måste tänka lite för att få ut lite gottigotti. Väldigt bra om man har hästar som står inne mycket och behöver lite stimulans. Billiga leksaker alltså! Går ju att hänga lite varstans, i boxen, i hagen, i träd osv.

Snö!

Det snöar ute, för fulla muggar! Lovely!

Jag knallade ut till stallet runt 20.45 och kom nyss in. Två omockade boxar väntade välkomnande på mig, innan jag kunde släppa in pållarna. In kom fyra snöiga och halvblöta odjur som slaffsade i sig  sitt kraftfoder på några sekunder. Höhö.

Wojjes ben var riktigt bra idag, ingen svullnad eller så och såren hade minskat. SKÖNT! Rengjorde med koksalt, sköljde med lite alsolsprit, torkade med bomull och smorde med idominsalva, innan jag slängde ut honom och Sia i  hagen igen.

Eftersom Dottla inte har några vintertäcken eller ens snötåliga täcken på grund utav att hon förstör dem så fick hon och Trú stå inne i natt. Hennes stalltäcke hänger på tork, och otroligt nog var hon helt torr under det. Fantastiskt, det håller alltså emot lite regn och snö i alla fall.

Goder morgon

I morse var min käre mor så snäll och släppte ut pållarna. TACK MAMMA! Dessvärre var Wojjes ben tjocka som trästammar enligt mamma, så inga fler stallnätter för hans del. Men hon tyckte i alla fall att hans sår såg bra och mjukt ut, och det är ju ett plus. Det blev ju ingen sårtvätt nu när mamma släppte ut dem, så vi får se hur såret ser ut ikväll. Hoppas det ser bra ut! Jag ska gå ut och titta till honom i hagen när det ljusnat, innan vi åker....

Fy fan vad tråkig min blogg varit de senaste dagarna. Inga roliga bilder, bara en massa texter. Hmm. Måste bättra mig!