onsdag 2 februari 2011

Klick!

Jag har hunnit med allt utom att städa och plugga. Lite ångest över pluggandet men jag är ju ledig i helgen så kanske kan tvinga på mig själv en pluggstund?

Skjutsade bror, köpte linement och handskar, gymmade, gick på redovisningarna, åt lunch, handlade mat och sådant, åkte hem, red Wojje, masserade och stretchade honom, masserade Dóttla, red, stretchade och masserade än en gång och nu har jag lagat och ätit mat. Gosh, intensiv dag!? Nu ska jag åka och hämta mamma! Men först vill jag berätta om hästarna idag.

Stack ut i stallet med Ailo, såklart! Släppte in pållarna och fixade i ordning Wojje. Så promenerade vi ner till ridplanen, jag satte in Ailo och Maggan och Lasses settrar i deras hundgård och satte igång. Det blev ett skrittpass på ca 40 min där vi fokuserade på lösgörande övningar. Öppnor, volter och skänkelvikningar blev det. Större delen  av passet fuskade han sig igenom men mot slutet lossnade det och han började försöka jobba lite. Gav mig då och lät honom få det som en belöning. Jobba bra = vila. Tog med honom och Ailo hem och så stretchade jag igenom hela Wojje, därefter blev det massage med linement. Alla fyra benen, ryggen, rumpan och halsen fick sig en omgång massage. Han är riktigt spänd över rumpen så ska försöka massera så ofta jag hinner, det blir i alla fall varje gång han är med. Han fick på sig ett ylletäcke och sina magnetdojjor innan jag bytte till min fina dam.

Masserade henne lite, med fokus på bakdelen där det sitter lite problem, innan jag borstade och fixade i ordning henne. Ridning kändes rätt idag så jag plockade fram jaktkandaret och letade fram ett träns jag inte använder. Finemang. Satte på henne easybootsen också och vandrade ner till ridplanen än en gång. Fast denna gång fick Cornelis agera hundvakt igen.

Dóttla gick som en dröm. Helt underbart. Tränade på det Therese lärt oss, att bära upp sig på bakdelen och länga ut halsen för att komma upp med ryggen. Hon lyssnade hur bra som helst på sitsen och var allmänt LUGN passet igenom. i och med att det blev mörkt medan jag gav Wojje massagen så hade det ockkså fryst på lite. Visserligen var det halt redan när jag red Wojje (därav endast skritt för båda pållarna) men det var snäppet värre när jag red Dóttla. Men min häst har ett otroligt balanssinne och gick finemang, med lite hjälp av de broddade bootsen då. Men fy satan vad glad jag blev, underbara pålle! Det bara klickade och allt fungerade super. Myshästen! I och med att det kändes helt underbart och på grund utav underlaget så blev det bara ett kort pass, ca 20 minuter. Men det var ju helt fantastiska 20 minuter. Och precis som för Wojje blev det en genom stretchning och massage med liniment. Dock fokuserade jag på bakdelen även nu och använde bara liniment där. Masserade ju lite över hela henne men använde alltså bara liniment på rumpan.




När jag var klar fick båda hästarna kraft och så fick de stalltäcken på, innan jag slängde ut dem! Oj, nu måste jag och Ailo åka och hämta mamma! See ya!

Skrothunden

Jag och Ailo gick och la oss tidigt igår kväll. Yepp. Så då blev det nattligt toabesök istället, upp klockan 01.00 för att uträtta ärendena. Tierd Tierd! Både jag och Ailo lyckades somna om bra igen, skönt! Väckarklockan ringde 06.40 eftersom jag skulle väcka Cornelis, och ge hästarna morgon hö. Nu sitter jag här och har kommit fram till en liten dagsplanering!


  • Sova en stund till
  • Frukost
  • Ev städa lite när jag klivit upp, om tiden finns!
  • Skjutsa Viktor till skolan och själv åka och gymma.
  • Gå på enda lektionen för dagen, 11.55. (Jag får stanna hemma om jag vill för läraren men eftersom jag ändå ska in med Viktor och behöver gå på stan så är det lika bra att gå och lyssna på redovisningar).
  • Äta lunch?
  • Gå en snabbis på stan! Köpa stallvantar och linement.
  • Åka hem till hundar och hästar.
  • Släppa in hästarna en stund, pyssla med Ailo, ev plugga eller städa.
  • Skrittarbeta Wojje en sväng, tror han behöver det efter gårdagens tur, plus massage och stretch!
  • Jobba D på något sätt, får se vad jag känner för. Plus massage och stretch!
  • Ev. laga mat.
  • Plugga och/eller städa, underhålla Ailo.
  • Natta hästarna
  • Sova