onsdag 17 november 2010

Tips!

Magnet Health

Läkande magneter för dig eller din häst. Blodcirkulationen ökar och muskler/leder/ scenor läker snabbare, dessutom minskar värken!

Kan användas innan eller efter ett hårt träningspass, dock är hästsakerna  gjorda för hästar som står i boxen.

Tömkörning

Först ut att tömköras var Trú och vi gick ner till ridplanen idag också. Denna gång försökte jag få henne att gå på volt, följa tygelhjälperna och att lyssna. I början var hon lite små tjurig och ville inte alls lyssna. Hon tyckte verkligen inte om när jag "pressade" henne lite, dvs höjde kraven lite. Då blev det bocksprång och sparkar lite då och då under arbetet men mot slutet kunde hon trava i båda varven utan att försöka sakta av, bryta sig ut eller något liknande så då fick hon avsluta. Allt som allt höll vi väl på i 45 minuter - 1 timme och hon började frusta gott i slutet. Jag försöker inte få henne att gå i en viss form än så länge utan nu vill jag att hon ska bli följsam och lyssna bra, och när det sitter så börjar vi jobba med formen.

När Trú var färdig släppte jag ut henne i hagen och hämtade Dottla. På med tömkörnings grejorna och ut på arbete. Först var hon skeptisk till allt, ville inte gå framåt. Men så fort vi klev utanför gården så slog det om och hon pinnade på som jag vet inte vad. Jag fick försöka gå och bromsa men min pålle gick mest emot bettet. Ville inte alls lyssna på vad arbetsform eller avslappnat heter! Så jag tog lilla tiominutersrundan nere hos Maggan och Lasse som uppvärmning. Innan vi svängde in i skogen så fick min lilla dam ett mindre anfall av krångel. Stegringar, försök till tvärvändningar osv osv. Jättekul. Det var bara att stå och hålla emot, stanna henne och vänta på att hon skulle lugna sig och skärpa till sig. Därefter var det lugnt, eller ja, det blev inga mer  krångel i alla fall. Hennes steg och tempo höll i sig under hela turen. Jäklar vilket tempo hon har, min lilla pålle! Det blev lite bättre inne på ridplan där även vi jobbade med volter. Avslappningen kom fint i skritten så då ökade vi till trav. Hon har ju en fin trav när hon vill det, men det är fortfarande det där med avslappning och lugn som är problemet. Hon spände sig och travade på snabbt framåt, i båda varven. Galoppen var katastrof. Grisapassgalopp!? Finns det ens? Aja, efter1 timmes arbete på ridplanen var min häst sjöblöt av svett så jag gav mig när hon mjuknade aningens aningens i traven på slutet. Det var bara att skritta hem henne och stretcha igenom henne rejält. Älskade lilla galenpanna.

Nu står alla hästarna inne och mumsar, Dottla har fått en yllefilt på sig och Wojjedojje magnetdojjorna på. Det känns lite tomt i Trús box nu när Sia har åkt (och mellanväggen mellan boxarna är borta).

God morgon alla vackra människor!

Jag har precis varit ut på en skidtur med Moa som draghund och Fanta i vanligt koppel. Filmade två gånger, ena på väg bort och andra påväg hem, självklart lyckas jag radera den första filmen när Moa verkligen drog, eftersom det var i början. På slutet var hon ganska loj, men det är ju också första gången för i år som hon får dra så då har hon all rätt att bli lite tröten.



På denna film är vi i en uppförsbacke påväg hem så Moa är ganska trött och Fanta springer lös så hon syns inte.... Haha! Men två duktiga tjejer var det allt! ;)


Nu ska jag bege mig ut för dagens hästarbete innan jag åker in till Sibylla och jobbar! ;)