måndag 28 april 2014

Busy day

Låg och drog mig i sängen till kvart i åtta idag. Varför är det så skönt att sova?

Tryckte i mig och vovvarna lite frukost och for till stallet. Släppte in Dottla och Helgi till betet och gav Sonja frukost innan jag började plocka ner hagen nedanför vinterhagen och ridplanen. Tyvärr behöver jag alla plaststolp jag har under sommaren och det blir mycket upp och ner med hagar på olika ställen. Men sånt är livet! Mer motion åt mig. Hann inte börja sätta någon ny hage utan valde att rida i stället.

Tog ut Dottla på en tur och det gick riktigt bra, lyssnade fint och var väldigt positiv. Red in på ridplan men det var så guppigt så det blev bara skritt i olika voltformer för lite mjukande. Blev så sugen att rida lektion även på henne nu men det får vi ta när Malin kommer tillbaka från Island.

Helgi var lite osäker från början av vår ridtur men efter en liten stund släppte det och han knatade på bra. Han var dock beredd att stanna när som så helt avslappnad och framåt blev han inte. Det är lite som att rida med handbromsen i. Han går på bra men det känns att han kan släppa på bromsen och gå ännu bättre. Men vilken rolig ridtur det var ändå! Det känns att det har hänt en liten del sen han kom hit och han var riktigt, riktigt positiv när osäkerheten släppte. Tränade på lite saker från ridlektionen och det kändes super. Fy vilken rolig häst det här är och jag har redan lärt mig mycket av honom!

Hela flocken fick gå i vinterhagen resten av dagen och Helgi fick på sig ett regntäcke i det gråa vädret. For hem och pluggade lite innan det var dags att jobba (14 - 21). Sitter nu på rast på jobbet och skrattar åt tokigheter och är redan lite tröten efter dagens bravader.