söndag 10 oktober 2010

Slavdrivare Bella

Även idag får Therese äran att slita vid sysmaskinen medan jag sitter och njuter av synen. Underbart att få täcken lagade och ett egendesignat ylletäcke sytt. Haha. Min häst kommer se otroligt rolig ut med snea gjordar och randiga hemmasydda täcken. Men så får det vara, man ska vara sig själv och inte som alla andra! Ni ska självklart få en fin bild på min vackra design och Thereses vackra skapelse. Vi slog våra kloka huvuden ihop, bokstavligt talat!

Fredag 8/10-2010

I fredags kom Linnea till mig för lite hästlärande och då valde jag att skritta Tru' medan hon red Wojje. Istället för att göra som de andra gångerna; promenera bort och sitta upp och rida hem, så valde jag att sitta upp direkt från start. Vår utrustning då var repgrimma och träns. Jag red alltså barbacka. Hela ridturen gick super för min och Tru's del, hon var så duktig! Inte ett enda bocksprång eller någonting sådant. Jag blev glatt överraskad! Tyvärr visade Wojje hälta efter att ha snubblat så ridturen fick ett abrupt slut.

En rolig grej; Linnea tog en liten promenad med Tru' efter ridturen (när jag pysslade med Wojje) och då bockade hon minsann. Haha!

Blupp




I torsdags tog jag och Therese in Dottla och Wojje för en ridtur, då upptäckte vi svullnader och små  muggsår på Wojjes ben. Därför tog vi en lugn men härlig skrittur.

I fredags tog jag och Linnea en lugn uteritt. Linnea red barbacka på Wojje och jag red barbacka på Tru', vilket gick sjukt bra! Dock var Wojje fortfarande lite svullen så vi skulle ta en lugn tur. Eftersom han inte visade  några täcken på hälta eller liknande så sa jag till Linnea att det var okej att prova trava lite lugnt på ängen. De första tre-fyra stegen snubblade Wojje fram när Linnea bad honom trava och sedan visade han hälta på fram. Fort av med Linnea och gå hem. Jag älskar sjuka och skadade hästar, NOT!


Väl tillbaka i stallet tvättade jag Wojjes alla ben med något och sedan lindade jag båda Wojjes framben ihopp om att det skulle hjälpa (han har en utläkt senskada så rädslan att den gått upp var stor för min del, men han var inte så pass halt som han borde vara om det varit den), men skönt nog visade det sig att det var mugg som ställde till det hela, skönt på det sättet att det inte var den gamla skadan som gått upp. Men Linnea fick i alla fall ett tillfälle att träna på att linda hästben, hon fick helt sonika linda varje bakben 3 gånger på raken. BRA träning! 






Igår morse när vi släppte ut Dottla och Wojje (de fick stå inne pga Wojjes hälta) så märkte vi att Wojjes ben blivit dubbelt så tjocka som normalt. Inte roligt att upptäcka det. Men vi släppte i alla fall ut Wojje och efter en dag i hagen hade svullnaden gått ner, mycket bra! Vi tvättade med jodopax och smörjde med helosan igår kväll och nu hoppas vi på lite självläkning. Annars blir det veterinärbesök i veckan.

Hoppas, hoppas, hoppas det blir bättre nu!

Jag och Therese flyttade iaf hem alla hästarna till mig för vi misstänker att det kan vara något han har ätit i hagen som orsakar muggen.

En lördagskväll

Då lagar man och syr hästtäcken såklart!






Nu är Dottlas rosa regnräcke lagat för 3:e gången. Underbart!