tisdag 31 juli 2012

animal

Mina djur gör mig hel. I natt har jag tre sängvärmare; Ailo, Rambo och Rasmus. Kärlek. I de mörkaste stunderna lyser de upp tillvaron...

Hellu.

Kom fram här hemma vid 8.15 i morse. Min fina mamma stod då och väntade på mig, hon som skulle ha varit på jobbet för länge sedan då. Åh, vad underbart härligt det var att bara få komma hem och kramas med mamma. Sen snodde hon bilen och for och jobbade några timmar medan jag låg och sov. Hon nämnde något om att sluta tidigare men när det gäller mamma brukar det kanske bli en timme tidigare än vanligt. Inte efter halva dagen.. Blev väldigt överraskad när hon kommer hem vid lunchtid med thaimat och en pocketbok i högsta hugg. Åh, vad skönt det är att få vara hemma då, bara bli ompysslad och få prata ut. Att boken dessutom verkar vara nästa Bridget Jones gjorde ju inte saken sämre. Skrattade när jag läste texten på baksidan. Den heter Femtio sätt att träffa den rätte, och verkar hur rolig som helst. Det blev högläsning när Elin kom, alla tre (jag, mamma och Elin) skrattade som tokiga åt var och varannan mening. Precis vad jag behövde idag. Bara vara med mina närmsta. Pauo dök såklart också upp efter jobbet och kvällen blev ultimat med kladdkaka, daim, grädde, glass och godis. Riktig deppmat alltså! Och vovvarna fick också vara med och umgås.

Jag har liksom bara stängt av allt och flyter bara med. Trots att jag mår dåligt, så kan jag inte må annat än bra när jag har mina fina underbara vänner runt mig. Min familj. Och att vara hemma. Så himla skönt. Och så blev jag väldigt glad när det visade sig att jag får sällis på vägen tillbaka på torsdag. Moster följer med!

- Känner du lyckan genom sorgen?


chaos

Gårdagen var ingen rolig dag. Efter lite snabba beslut blev det en tripp hem till mitt älskade Jämtland. Mitt fina gröna Börön. Hem till mamma, Ailo, Pauo och Elin. Hem till dom bästa av dom bästa när livet inte ligger på topp. Det blir en snabb visit här hemma, redan på torsdag bär det av hemåt Lidis igen. Men ibland är det skönt med en paus, även den minsta. Och just nu behövdes en. Just nu behöver jag få vara hemma några dagar och andas lite, fundera, låta huvudet klarna och tårarna torkas. Still going strong, you know.