måndag 13 juni 2011

Uppe med tuppen

- or not!

Jenny skjutsade Joel vid åttatiden i morse men somnade om igen efteråt. Jag själv sov ostört fram till halv elva i morse, riktigt skönt. Sen vi klev upp har vi sytt ett skydd till en voltigepadd, vattnat ridhuset, voltigelongerat Bobby Brun, tvättat en massa stallkläder och schabrak, Jenny har hållit ridlektion för mig och vi har tagit en långpromenad. Nyss åt vi jordgubbar med mjölk. Ibland är livet gött! Idag var Ailos hälta nästan helt borta. Hon har inte haltat alls igår och idag under dagen så då fick hon följa med ut och det blev en bra promenad. På sista biten hem på (på asfalt) så visade hon en knappt märkbar hälta. Vi är på rätt väg alltså! Och arnikan (pillren) och min massage med arnikaoljan har hjälpt. FY FAN VAD GÖTT! Någon vecka till och hennes av och på hälta lär vara borta. Så himla härligt. Jag provar mig fram lite, visar hon ingenting så får hon följa med ut på lite längre promenad men visar hon något blir det vila och lek hemma på gården i några dagar till hältan är borta, så provar man igen och ser om hältan finns kvar eller om den försvunnit helt.

Kul grej. Samma dag som jag flyttade ( alltså i fredags) så började Ailo sitt första löp. Nu när vi har kommit hit så brunstar Dóttla. Så hunden löper och hästen brunstar. Sammansvätsade?

Ska i alla fall försöka knäppa lite kort åt er läsare så ni får se vart jag flyttat! Och vilka fina pållar som min donna får gå med.