söndag 10 mars 2013

Händelserik dag

Nästintill allt har flytit på bra under dagen. Två felfria rundor för Linnea och Charlie, behöver jag säga att jag var stoltare än stoltast efter första rundan? Deras första tävling och de nollar båda rundorna. HÄRLIGT! Att jag och Sanna dessutom fick motion under första delen av tävlingen var ju bara ett plus. Eller vad säger du, Sanna? Vi fick nämligen hoppa in och vara hästledare åt barnen som skulle hoppa 20-40 cm och springa banan runt. Rev gött i halsen när det var svinkallt i ridhuset och vi fick kuta runt.

Tyvärr slutade inte dagen på bästa sätt. I Brunflorondellen påvägen hem blev det lite gung i transporten men väldigt fort lugnade Charlie ner sig. När vi kom hem upptäckte vi att han lyckats få in ena bakskon under mellanväggen och lyckats riva lös skon. Antagligen tappade han balansen och satte ner hoven med den lösa skon så tåkappan gick in i sulan. Så nu har vi tvättat rent och bandagerat in hoven med en blöjja och jodopax, och pratat runt med lite hovslagare så får vi se i början på veckan när hoven får bli gipsad. Bara att hålla rent och hålla koll så att han inte får feber eller så. Suck. Ibland har de små liven en sjujäkla otur.

Tävlingsdax!

Idag ska Linnea tävla på Charlie-banan. Hoppning. Så nu är alla pållarna morgon fodrade och höade och står glatt och mumsar i boxarna, lite fundersamma över vad som är på gång. Bärra verkar också känna av att något är på g. Hundarna är morgonpinkade och frukosten slukades snabbt när den kom fram, nu är det bara matte som ska trycka i sig en rejäl frulle innan ryttarinnan anländer och allt ska packas in i bilar och hästtransport! Håller tummarna för att allt går vägen och rullar på finfint. Hoppas så klart också att bästa ekipaget får in två fina rundor på Bräckes pay n´jump. Är svinkallt (-25 visade termometern när jag var ner i stallet) men ser ut att bli fint väder, kan bara önska att graderna stiger lite extra nu på förmiddagen.