fredag 11 november 2011

rubriktorka

Sov lääääänge i dag. Så jäkla skönt! Vaknade inte ens av väckarklockan som ringde tidigt i morse, men den låg i köket i min väska så det kanske inte var så konstigt.. Klev i alla fall upp halv nio och släppte ut min stackars häst som stod och väntade alldeles själv i stallet. I vanliga fall är jag först ut i stallet och tar ut Dôttla, men idag blev det ju sovmorgon så då fick hon komma ut sist av alla. Stackarn! Men hon var lugn och fin och verkade inte det minsta brydd över att de andra hästarna försvunnit. Sedan gick jag in och la mig och sov några timmar till. Hehe, sjusovarn? Klev upp vid elvatiden igen och har varit igång sedan dess. Tog en långpromenad med Ailo efter frukosten, vilket Ailo uppskattade. När jag kom tillbaka satte jag in Ailo i sovrummet och gick sedan ut och fixade Dôttlas box. När den var färdig hämtade jag in liten grå och pysslade om henne. Red ett skrittpass i sommarhagen och hon gick superbra. red på mitt vanliga raka bett och utan nosgrimman. I början var hon lite motsträvig men sedan lossnade det och hon mjuknade. vi jobbade mycket med att mjukna i munnen och få med oss bakdelen i skritten. vi tränade också på öppnor och lite samling. Ridkänslan låg på topp och jag log när jag ledde tillbaka damen till stallet.



Stretchade henne och gav henne lite morot innan jag tog ut henne igen. Fyllde höpåsarna i hagen och fyllde på vatten i badkaret innan jag tog ut nästa häst. Det blev Attli som fick sig ett arbetspass. red honom barbacka i sommarhegen och jobbade bara i skritt. Eller ja, jag försökte att bara jobba honom i skritt men han ville hela tiden tölta så det blev en del töltande också, om än oönskat. Han är väldigt framåt och när han reds in reds han inför visning så det sitter i. Han kastar sig iväg i tölt så fort du kommit upp på honom och minsta lilla skänkel betyder för honom att öka tempot. Så just nu jobbar jag mycket med att bara skritta. Skritta i mitt tempo, skritta i egen takt på lång tygel, skritt på volten osv. Allt för att få honom att komma ner på jorden och vänta på att jag ska be om något och att allting inte betyder ökad hastighet. Men passet gick bra och på slutet förstod han riktigt bra vad jag menade med mina hjälper och han kunde faktiskt vänta in mina signaler så att han kunde förstå dem. Härligt!

Efter det härliga passet på Attli gav jag mig själv ledigt från stallet och gick in till min älskade lilla hund. Har nu duschat, lagat och ätit mat och gosat med Ailo. Nu blir det film innan jag gör mig i ordning inför mitt introduktionspass på hotellets restaurang klockan 21.00! Gött!

Hästarna jag rider här:

Attli
En trevlig 4-gångsvalack med stor potential. Han är en positiv kille på 6 år (tror jag) som styr i hingst/valack-flocken. Jag håller på att sätta igång honom nu och hoppas att han ska minska lite i vikt inom kort. Han är till salu och bilden på honom gör verkligheten inte rättvisa! Han är som en liten nallebjörn med tjock man och svans och en vacker stor rund stjärna i pannan. Attli är inte så stor men han är snyggt byggd med bra gångarter och han borde få komma upp på tävlingsbanorna!

Attli!

Raudi
En 5 årig liten kille som också är väldigt glad av sig. Han är lite större i modellen än Attli men inte lika snygg extriört sett. Lite snällare och stabilare häst som kommer bli en gudomlig familjehäst! Han är dock fortfarande lite unghästig i huvudet och kan bli stark när han inte orkar eller förstår sin uppgift. Också till salu! Och jag hoppas att hans kommande ägare ser till att tävla lite lättare klasser på honom då jag tror att han skulle tycka det är kul.

Raudi

 Sorti
En liten nätt herre på 5 år med luftigt steg! Han är väldigt liten i modellen, både höjd och breddmässigt. Har suttit på honom en gång hittills så kan inte säga så mycket om honom än. Är också till salu.
Sorti

Alla tre pojkarna är väldigt trevliga i temperamentet och har vuxit upp i flock. Här går de på fri tillgång på hösilage i en stor lösdrift, men alla tre är vana vid boxlivet också.

Och jag vet, bilderna suger i kvalitet men det är vad ni får!