fredag 19 november 2010

Inlägg 100

Grattis bloggen! HAHA!

Klockan 13.15 hämtade jag och mamma upp Linnea som skulle följa med för att tillbringa några timmar i stallet. Det blev ett riktigt slitgöra för Linnea som fick mocka Wojjes box, NOGA! Och dessutom fylla på spån i hans box, mocka uteboxen, fylla vatten hinkar och fixa lite kraftfoder till alla hästarna. Bra jobbat säger jag bara. Efter stallarbetet så fick hon hämta in Wojje och de andra två hästarna då hon skulle få äran att prova att rida en lektion på Dottla. Ja, självklart borstade hon lite på Wojje innan hon gick över och hjälpte mig pyssla med Dotten. Jag masserade Dottlas bakdel och gosade/kliade min duktiga lilla pålle under tiden Linnea pysslade med Wojje.

Ridlektionen gick jättebra för Linneas del. Dottla är ju som hon är busig men jättesnäll, haha! Linnea fick kämpa lite med att hitta stoppknappen medan hon knappt behövde tänka framåt innan min häst var påväg. Men som sagt, det gick ju bra  för att vara första ridlelktionen så nu blir det mer lektioner framöver för Dottla och Linneas del! Hon fick träna på att göra volter, göra halt och lite gångartsväxlingar. Det är svårt med en intensiv liten krutsak när man är van vid Wojjedojje! Haha, men så är det ju! Alla hästar är olika ;)

Snart kommer förhoppningsvis Lina hit och då blir det en kvällstur i snön med Dottla och Trú. Lina kommer få kämpa med min megapigga häst medan jag kommer rida barbacka på lugna fina Trú. Ja ibland undrar jag vem som egentligen är unghästen i hagen......