torsdag 16 februari 2012

Saknad matte?



Både lillprinsen och vovveliten har legat och pussat på mig...

Bästa hästen i världen

Fotograf: Selma Westerling

Hej

Om en kvart brummar jag iväg till Skara. Ser fram emot några timmar i kassan nu när jag hunnit med allt jag skulle göra här hemma. Det värsta jag vet är när jag satt upp saker att göra men inte hinner med dem innan (eller efter jobbet). Typ jobba Dôttla. Oftast jobbar jag eftermiddags/kvällspassen på citygross och hinner jag inte med allt innan så är det kört. Jag är så himla trött när jag kommer hem och så är det mörkt och kallt ute så motivationen försvinner så fort jag kliver ut från jobbet. Så nu känns det jättebra! Kattlådan är tömd, Dottlas box är mockad, hönätet fullt, vattenhinken fylld och kraften blandad. Jag tog en uteritt på Dôttla med  Ailo som sällskap och motionerade alltså både häst och hund samtidigt. Det blev en rejäl tur för Ailo då hon har så korta ben och det ligger en dm lite tyngre snö här nu. Dôttla var pigg och glad hela turen, förutom i början, men var ändå inte så farligt svettig. Det märks att vi börjat komma igång igen och konditionen förbättras hela tiden.

Dôttla var lite tjurig i början av turen, stannade lite då och då och försökte vända då och då. Men efter ca 5 minuter släppte det och hela hästen blev glad och framåt igen. Hon blev den där supertrevliga hästen jag haft de senaste ridturerna och resten av ridturen satt jag och log för mig själv. Dock tror jag att det var mitt fel då jag blev lite stressad av tiden och det känner hon av direkt.Vi har lite problem med traven just nu, hon travar en bit men slår upp i en mjuk galopp efter en liten stund. Tar jag i henne då och försöker få henne att bryta av till traven igen så ökar hon och stänger av den där trevliga känslan. Då lättar jag lite, får tillbaka den goa känslan i henne och kan bryta av. Det handlar inte om många meter som hon stänger av men jag vet inte riktigt vad jag borde göra när hon gör så. Annars har våra ridturer fått en väldigt go känsla nu på slutet och jag sitter och bara ler. Hon är lugn på ett helt annat sätt och "lyssnar" mycket snabbare än vanligt. Älskade pållen. Tog och töltade på grusvägarna då hon bara travade/galopperade i snön. Gick också superbra. Taktenn var sådär men hon höll tölten en bra stund utan att ligga på och vilja byta till en annan gångart. Av och till fick vi till en riktigt fin tölt med bra takt men det var bara några korta steg innan hon tappade lite eller ökade lite. Men det gör mig ingenting. Vi har ju faktiskt inte brytt oss om tölten på ett tag så jag är supernöjd nu när vi väl plockar upp den igen.

Aja, det var allt för mig. Nu ska jag göra mig i ordning och åka. Puss och hej!

puss

Nu bär det av ut i stallet. Det ska mockas, fixas med foder, hästen ska ridas och vovven motioneras innan jag brummar iväg till Citygross. Mycket jobb denna vecka, kul!
See ya