måndag 24 januari 2011

Gårdagen

- började bra! Eller ja, det beror ju på om man räknar med natten eller inte.. Men själva dagen började bra.

Jag och Ailo klev upp, eller jag klev upp och fick dra med min morgontrötta hund ut på morgonpromenaden. Sedan åt jag frukost medan Ailo låg på sin favoritstol här i köket. Efter frukosten började jag städa rummet medan valpis sprang runt och tittade på. Vi lämnade rummet med en säng utan sängkläder och med skurat golv också vandrade vi ut i stallet. Jag lagade grrinden till foderhagen, mockade och fixade i ordning lite foder. Därefter tog vi in pållarna (haha jag skriver vi eftersom Ailo är med hela tiden!). Eftersom jag bestämt mig för att pyssla om Dóttla så fick Ailo gå in och sitta i buren hemma, medan jag tog ner D till ridplanen. Hon fick ha på sig sitt träns med vanliga tredelade, och en halsring. När vi kom ner till ridplanen funderade jag på att ta av tränset men beslutade mig för att bara ta av tyglarna ifall jag ville rida. Sedan lekte vi. Hon var så otroligt positiv och mysig ida, gjorde precis som jag bad om och kom med lite egna förslag. Stegrade gärna och bockade lite. Hon verkligen älskade att få vara nummer ett igen. Min vackra! När vi lekt i ca 30 minuter hoppade jag upp och provade rida i halsringen, det gick inte så bra. Hehe. Men vi försökte i alla fall och hon kunde svänga lite och göra voltliknande saker om jag hjälpte till och styrde med spöt.

Gick hem, slängde på henne täcket hon skulle ha ute och lät henne stå i boxen då Linnea var ute med Wojje och Dóttla inte kan gå själv i hagen utan att rymma. Linnea fick alltså släppa ut hästarna när hon var klar med Wojje! :)

Promenerade lite med Ailo och konstaterade att jag var lite sen, aj då! Skyndade mig hem och kastade i mig två varma mackor och sprang in i duschen. På med kläder, fixa allt som skulle fixas, Ailo i hundgården (bror skulle ta hand om henne efter någon timme i hundgården) och startade bilen. Tog mig inte ut från parkeringen. Yaaay! Fick hjälp av bröderna men det hjälpte inte. Hittade en P-bot från det att jag stått på mammas parkering dagen innan. Fan vad bra! Bytte bil och tog mig äntligen iväg, bara sisådär en halvtimme försent. Åker in till jobbet där det är  helt dött typ. Tar det lugnt, gör i ordning inför stängningen och BAAAM! Sista halvtimmen dräller det in folk, och jag står där helt oförberedd. Gosh! Överlever i alla fall och lyckas stänga Sibylla. Städar och och gör allt som ska göras under stängningen, går ner och byter om. Går mot dörren och letar efter nyckeln,kommer på att den ligger hemma i väskan. Får vänta i 20 min på att en jobbarkompis kommer och kan släppa ut mig och låsa/larma efter mig. Underbart!

Hämtar upp Pauo, åker hem. Pussar på Ailo, fixar hästarna, borstar tänderna och märker sedan att Cornelis inte hade passat Ailo så bra som han trodde. Kiss i sängen. Underbara dag! Alltså?

Aja, jag fick i alla fall en god natts sömn tillsammans med Ailo och nu sitter jag här och tittar på världens bästa valpis. För oavsett om hon kissat i min säng eller inte så är hon min fina tjej!