fredag 30 september 2011

Flytten

Att lasta Dôttla gick inte bra idag, hon var inte på humör. Men efter många om och men var hon inne och vi kunde åka iväg till Örslösa, vårt nya hem. Väl där fick hon göra tidig kväll och ställdes på box. Hon fick all mat hon skulle ha av mig och senare nu ikväll slänger Lotta åt henne en extra tuss hö när  hon tar in Dôttlas grannar. I morgon fodrar Lotta och släpper ut Dôttla och ser till att hon sköter sig i hagen. Dôttla kommer gå själv i sin hage men precis bredvid sin blivande lilla flock. Sedan kommer hon successivt släppas ihop med flocken, dvs någon häst åt gången släpps in hos Dôttla. Och inom några veckor kommer hon förhoppningsvis gå med hela stora sto-flocken på lösdriften. Och jag hoppas att lilla damen håller sig i skinnet och inte ställer till med något nu. Men det tror jag inte hon gör. 


Och snart får jag flytta dit. Och där jag ska bo ser det ut så här:

Köket

Sovrummet

Toaletten!

I know, askassa mobilbilder som inte göra "lägenheten" rättvisa. Men ni får överleva med dessa så länge...!

Dottlas nya hem!

Stallet

Stallet

Dôttlas box  för tillfället (ska ut på lösdrift inom kort)

Dôttlas box  för tillfället (ska ut på lösdrift inom kort)


Dôttlas hage!
Hon kommer gå ensam nu från början men med  hästar i hagen bredvid

Dôttlas hage!
Dôttlas grannar!
(Som också kommer bli hennes första lilla flock,
innan hon får möta stora flocken!)

FLYTT

Om några timmar lastas Dôttla in i transporten och flyttar in på en islandshästgård där hon ska gå i en stor härlig flock på lösdrift! Så förvänta er bilder från ihopsläppet inom kort (som nu från början är med en eller två andra hästar från flocken)! Om någon vecka flyttar jag också  in på gården vilket jag ser fram emot!

Jag kommer jobba rätt mycket nu i några dagar (tom. den 11 oktober på Stadt) och det är superbra då jag åker förbi Dôttla på hemvägen! Underbart bra utveckling, eller hur?

Nu ska lilla damen få vila i någon vecka, pga hennes flytt, nya flocken, mitt jobb osv, och dessutom ska hon få en helkroppsmassage för att släppa på lite spänningar! Det låter som en bra plan för min fina liten grå, va?


Aja, see ya later!

Hönät

Jag vill tipsa om superbra småmaskiga hönät som förlänger ät- och tuggtiden för hästarna! De finns till rundballar och till vanliga mindre portioner. Du hittar dem här: http://www.caisasshop.se/hastsmhnsmamaskigahonat-c-61_58.html

Jag ska försöka införskaffa mig några sådana jag med! ;)