lördag 19 november 2011

Hov nr 2

Från detta....

.... till detta....

Denna hov fick lite specialverkning då den hade såpass mycket röta i lamellranden att det kunde skapa lönnfack om den blev djupare. Dvs, smuts och bakterier tränger in och äter och håligheterna blir djupare och till slut kan en brytpunkt skapas på hovväggen och den spricker upp. Plus att det kan tränga in stenar som ligger och trycker och gör ont. Annars hade jag får lämna betydligt mer hovvägg kvar. 

Alla borde gå en grundkurs inom barfotaväsenet. ALLA hästmänniskor, oavsett inriktning på hästeriet. Så värt pengarna! Och så värt erfarenheten... ;) Sen skulle jag vilja gå en tappskokurs bara för att få höra lite av hovslagarsidans tänk och åsikter och fakta. Det finns alltid två sidor av samma mynt vet ni! ;) Dock är jag fullfjädrad barfotamänniska. Jag menar, tänk er själv med ett plåtgolv ständigt på fötterna! För det är vad järn/metallskor är. Något som sitter på dygnet runt, i metall/järn. Skulle du vilja gå så? Med skor på dygnet runt? 

Skulle du rida på ett järngolv?

Min första hov

Vacker hov?



Skrapat bort död sula

Raspat ner hovväggen :)

Jämnat till kanterna, rundat till hoven lite mer.



Färdig, godkänd hov.

Hovvårdskurs

Vad har jag att säga om dagen? GRYMT LÄRORIK! Varje hästmänniska borde ta en sådan här kurs. Gosh! Och kul har vi också! Dock luktar kadaverhovar inte mumma precis. Det blir duschen så fort jag kommer hem i morgon! Lukten sitter i kläderna...

Teori :)

Hovar, hovben och skelett.

Verktyg :)

Verktyg

Död hästhov
plastar in
Lägg till bildtext

redo för verkning!

plastiplasti

två till klara för verkning

Mumma!

boots!

tummen upp

färdigverkade hovar! ;)



Kursboende