lördag 12 oktober 2013

Stable-day

Kom ut till stallet och träffade på Hanna och Dennis på gården. Trevlig överraskning! :) Fixade morgonhö:t och släppte ut damerna. Skönt tyckte dom. Började med att mocka båda boxarna och fixa fint i stallet. Flyttade runt lite prylar och sådär. Sen tog jag och röjjde i hundhuset, ordnade stängseltråd och staketpinnar så att man numera kommer åt och kan använda hundgården igen, skönt! Sen var det bara att plocka in Dottla och göra i ordning henne inför ridturen. Filade lite på hennes framhovar i samband med rykten.

Mötte upp Petra vid brevlådorna och red iväg. Det blev en ganska lång tur, vi var ute drygt 2 timmar. Och Ailo hängde glatt med. Väldigt rolig ridtur, trevligt med sällskap!

Väl hemma igen var det dax för fika. Satte mig på Görans altan och plockade upp lite mackor som jag hade med mig. Gött att sitta i solen, tyckte både jag och Ailo!

Damerna fick sig en ny hage att mumsa i, vilket var väldigt uppskattat! Nu väntar jag på att potatisen ska koka färdigt och sen ska jag äta pölsa! Mums! Och slöa i soffan resten av kvällen. Rundbalen tar vi i morgon eller någon annan dag!


När katten är borta...

... dansar råttorna på bordet, eller som i det här fallet; när karln är borta (på jakt) bor Bella i stallet! Det ska alltså bli en riktig stalldag idag (..och i morgon... och kanske några dagar till..). I natt fick damerna stå inne så först blir det till att fixa hö och hänga ut i hagen innan damerna får komma ut. Sen ska det mockas och städas lite. Och en rundbal ska slängas på brasan. Klockan tolv får jag ridsällskap och får nog lära mig någon ny ridväg! Yaaaay! Åh i morgon tar jag liten grå med mig till Ångsta och rider med Therese! Sjukt roligt att hon äntligen bor nära igen! :) Stable-weekend!

Fotograf: Lina Andersson :)