fredag 18 september 2015

Höglekardalen

Halv åtta igår morse var allt packat och klart i Thereses bil och båda våra hästar stod lastade, då bar det äntligen av mot Höglekardalen. Halv nio svängde vi in på parkeringen där vi mötte upp Angie och hennes häst Janji. Det regnade lite på oss medan vi gjorde iordning hästarna och första biten på vår tur, sen var det uppehåll i princip hela dagen. Tur för oss! Vi blev lite blöta men höll oss varma hela turen ändå, skönt! Förutom jag då som blev lite frusen av vätan men inte så farligt att jag satt och frös.

Vi tog oss tyvärr inte ut på vår planerade rutt då ån vi skulle korsa blivit lite väl vild av allt regn så vi fick fundera om. Vi valde en ny rutt och började rida mot Storfallet (tror jag det hette) men kunde snart konstatera att vandringsleden vi kommit in på var lite för stenig för att vi skulle våga fortsätta där. Det fick bli en fikapaus där och då för klockan hade redan blivit halv elva innan vi vände tillbaka! 
Härligt sällskap och duktiga hästar!

Mannermyrtjärn, mycket vackert!


Vi vände tillbaka ut till en skoterled vi följt och beslutade oss för att försöka göra en runda av några skoterleder tillsammans som skulle ge oss en härlig dagstur! Vi tog oss upp till Mannermyrtjärnen och lyckades följa en stig utmärkt med rösen. När vi kom till slutet av tjärnen där vi skulle vika av ner till en annan skoterled hade vi lite otur igen. En slinga med massa sten satte stopp för oss och vi fick vända tillbaka. Vi valde då att slå läger och äta. En sen lunch intill tjärnen, mumsigt värre! Therese bjöd på svampsoppa och Angela på vitlöksbröd! Själv bidrog jag med een chokladkaka till efterrätt.. Angela hade med sig stängseltråd och vi byggde små hagar åt hästarna som nöjt fick beta medan vi gjorde vår lunch.


Skönt att slippa utrustningen för en stund tyckte Dottla! 

Så bar det av hemåt igen! Vi är nöjda med vår härliga "fjälltur" trots några missöden och vår omplanerade rutt! Hästarna var otroligt duktiga och imponerade stort i olika moment! Så himla stolt över min dam! Och vi fick ju se fjällen på håll även om vi inte tog oss upp ordentligt som tänkt :-) 

Snart framme vid transporterna igen!