måndag 11 oktober 2010

Wojjedojje

Lilla Wojjedojje stod inne och väntade på att bli ompysslad när jag kom hem. Linnea tog en promenad med honom tidigare ikväll och lät honom stå inne tills jag kom hem. Egentligen är det bättre för Wojjes ben att gå ute men det visste ju inte Linnea, MY BAD! Jag glömde bort att säga det när jag pratade med Linnea så det är ju mitt fel.

När jag kom ut konstaterade jag att Wojjes ben hade svullnat lite eftersom han stått inne en stund, men det var faktiskt inte så illa. Något mer svullnad än igår kväll men inte så farligt. Jag tvättade muggen med lite (eller ganska mycket) jodopax, smörjde sedan med Aloe Vera gel och sist av allt körde jag lite amatörhealing innan han fick gå ut i hagen och skrota igen. Imorgon blir det en promenad plus 30 min boxvila med magnetboots på, och såklart rengöring och smorning.

Sagoprinsen!

Skithäst

Kommer innanför dörren och det första jag får veta är att skithästen smulat sönder sitt nylagade rosa täcke till intet. Unsaveable. Mamma hade hittat henne intrasslad i det oigenkännliga täcket, tagit loss henne och slängt in täcket i stallet. Sedan har plutthästen fått stå ute i blåsten (och i de små regnskurarna) utan täcke en liten stund. Så när jag kom ut i hagen var det en liten tjej som var ivrig att komma in. Eftersom Dottlas bakben svullnar/blir galliga under natten när hon står inne så vill jag hålla henne på lösdriften oavsett klippning eller ej. Så nu står hon återigen ute med sitt nydesignade ylletäcke i äkta Pippianda och med ett stalltäcke utanpå, eftersom hennes två regn/snö-tåliga täcken är trasiga tack vare henne själv. Tanken är att även om stalltäcket blir blött så ska yllefilten värma lillplutten. Men vi får väl se, jag måste ju nu börja fundera på att bli täckesdesigner på heltid för att hitta något som passar min dam; som helst springer naken!

Bild på täcket som nu gett upp och inte vill återupplivas något mer!
Jag menar; Therese har lagat täcket tre gånger och jag har lagat det en gång, bara att inse att slutet är här nu!

Sadface!

Inspiration Pippi Långstrump!


Man tar ett billigt Ö&B hästregntäcke, klipper av framdelen, syr fast en yllefilt, klipper av en del av yllefilten där bak och fodrar framdelen. Så, färdigt!