tisdag 24 mars 2015

Vill rida mera!

Idag tog jag och spenderade förmiddagen i stallet. Välbehövligt och skönt, faktiskt. 

Provade mitt tredelade pelham på Dottla i söndags. Jag, Therese och Viola red ut tillsammans och jag upplevde att hon lyssnade bättre än vanligt på det men när hon taggade till och stressade upp sig var det som vanligt, bara gas! 

Provade idag också och stack upp på ridplanen, idag körde vi utan nosgrimma så hon gapade en hel del. Men känslan under ridpasset var mycket bättre än vi brukar få till. Hon kändes mer med på noterna och följde mer med handen så jag känner mig väldigt positiv till bettet. Tycker mitt pelham-bett är lite tjockt och otympligt så ska försöka hitta ett nättare bett i pelham-modell så kanske damen blir än mer nöjd. 

Var väldigt nöjd med ridpasset och hade gärna fortsatt rida en bra stund till bara för att det gick så bra! Men hon skötte sig så bra så jag valde att avsluta och rida hemåt istället.

Red ut på Helgi och red med bootsen för att träna på traven och det gick riktigt bra. Han var lite spänd och tittig i början av ridturen men slappnade av efter en liten stund. Jag körde lite sidförande förflyttningar i både trav och galopp vilket gick jättebra och jag var riktigt nöjd med  grabben idag. 

En riktigt bra rid-dag! Ridkänslan var på topp och jag vill bara rida mer, mer, mer! 


Älskade hästar! <3