tisdag 24 maj 2011

Ett tips

Therese (Wojjes ägare) la ut en förfrågan på sin facebooksida om någon kunde köra lite distanshealing på Wojje. Hon fick ett tips om den här tjejen! Jag har nu mailat och frågat om hon kan köra lite healing på Dóttla och Ailo och får se om det märks någon skillnad! :) Ailo fick ju ett skärsår i ena framtassen när jag var i Stockholm för lite drygt en månad sedan, hon haltar fortfarande något då och då men det är på väg bort. Alltså det är nästan helt borta nu och märks bara ibland. Men det ska bli kul att se om det händer något! :) Och Dótta är ju Dóttla, hon kan alltid behöva lite healing då hon inte riktigt är som andra hästar. Hon känns egentligen inte dålig på något sätt riktigt mer än att hon inte riktigt hundra som hon brukar just nu. Går inte riktigt förklara. Så det ska också bli intressant att se om Dóttla blir någe "bättre". Jag misstänker att Therese mailat och frågat om Wojje redan så det är därför jag inte gör det nu. 

Just det, jag provade Wojjes hackamore på D nu ikväll. Gick över förväntan faktiskt! Fast bra gick det ju inte heller, men ja. Jag tänkte att det alltid kan vara bra att prova. Ska nog köpa ett hack till henne i alla fall som jag kan ha om jag bara ska ut och skritta eller på chill-ridturer med andra hästar. Tror det skulle funka okej, även om hon inte lyssnar 100 på det. Jag vill ju ha lite variation....! 

Studentmottagning

Min studentmottagning är lördagen den 4 juni klockan 15.00, vi har alltså flyttat fram den en dag!
Kom ihåg att SVARA till min mamma senast den sista maj!

Pussen

storm

Här i Börön stormar det. Usch! Och dessutom mår jag kasst. What a lovely day! Förutom den tjorvande halsen så mår jag nu också illa och känner mig spyfärdig. Mysigt värre! Men har i alla fall tvingat ut mig i stormen, mockat mina två boxar, fixat alla tre pållarnas kraft och satt upp ett staket i vinterhagen så att den numera är två hagar. Dóttla och Wojje går i den större delen och Chefen i den mindre delen. Jag vill låta gräset växa upp lite på gården igen så därför  får D och W flytta in till Chefen i vinterhagen. Men hela den hagen har ju exploderat av grönska trots att Chefen gått där sedan han kom. Han har inte lyckats beta av den nästan alls. Vilket är bra eftersom jag kan använda den som bete för alla tre nu...

Ailo har varit med och hjälpt till att sätta upp "hagen" (bara ett staket rakt över ju) och ligger nu och såsar i fåtöljen bredvid mig. Jag ska försöka kika på en film eller så nu. Lite lagomt ansträngande sådär...


Just det, Wojjeponken verkade aningens piggare idag och minimalt men ändock bättre i benet/hoven. Kan vara önsketänkande men det såg så ut, känslan när jag ledde in honom i "nya" hagen och han travade upp till Dóttla var att han mådde aningens bättre. Han är fortfarande rejält halt men just det att han ser piggare ut och valde att trava upp till D trots smärtan gör att jag tror att han är lite bättre! Och jag vill säga att jag tycker att han haltar aningens mindre, eller kanske rättare sagt; han använder hoven aningens mer än tidigare! 

Wojje och Chefen går med jackor på medan min donna går naken, hon klarar ju blåsten lite bättre än pojkarna!

17-18 dagar kvar

Beroende på om jag åker den 11 eller den 12 juni så är det bara 17 eller 18 dagar kvar. Det lutar åt 17. 17 dagar till flytt, 17 dagar till Lidköping, 17 dagar tills jag börjar ett "nytt liv". 17 ynka dagar.  Det känns sjukt, det känns kul, spännande, roligt, intressant och samtidigt väldigt läskigt. Jag kommer sakna Börön, jag kommer sakna Jämtland. Vintern. Gosh. Jag har ju ingen aning om jag kommer tillbaka eller när jag i så fall skulle göra det så det känns lite sorgligt, jobbigt. Men samtidigt enormt. Jag har inte en aning om vad jag gör till hösten, det får framtiden utvisa. Men sommaren kommer spenderas tillsammans med Jenny och hästarna och vi kommer ha det så sjukt underbart så det är inte sant! ;)


Bjuder på lite fina bilder som jag själv har klickat in på kameran. Mitt kära Jämtland och mitt älskade Börön!
Träd i Börön

Elin vid Storsjön

Minnesgärdet

Börön by night

Löv i Börön

Börön genom bussens ruta

Börön genom bussens ruta

Buss påväg genom Börön

Börön by night

Börön by Night

Bild från Kastalskolan

Bild från Kastalskolan

Från stranden i Börön

Stranden i Börön

Solndegång i Börön

Solnedgång i Börön

Solnedgång i Börön

Locknesjön

Böröstrand

Avokadoljus

Böröstrandutsikt

Storsjön

Valne

Valne

Börön i mitt hjärta!

Östersund
Bilderna får ej lånas eller kopieras utan tillstånd från mig! Polisanmälan görs!

Måndagen igår

Vett och etikett- temadag på skolan, faktiskt en riktigt bra och intressant dag! Uppskattad av mig. Höhö! När vi slutade gick jag och Linis på stan där jag köpte en väska till balen som är på torsdag. Började jobba vid fem och slutade 21.20. Vid 19.45 var det kolugnt så min arbetskompis fick gå hem, 19.55 kom det in en hög av människor som skulle ha mat och glass. Jag fick låsa dörrarna 20.15 och 20.20 släppte jag ut sista gästerna. Jag fick alltså stanna lite längre än tänkt. När jag var klar och hade stängt bylla så brummade jag upp till Annelie där jag fick låna lite smink och ett par leggins innan vi begav oss upp till Körfältsgrillen. Det var väldigt mycket människor och jag tycker att min jobbarkompis Julia anordnade det hela riktigt bra! Dock var det inte så kul där för mig som var nykter och som dessutom inte gillade bandet som spelade när vi var där, så jag ringde bror min och tog oss hem, skjutsade hem Annelie då också. Kände som sagt av halsen redan efter jobbet och ja, nu är den ju som den är..

Men fick ett gött sms av mamma när vi var på körfältet vid halv elva-tiden; hästarna är inne puss mamma. Det finns inget härligare än att få ett sådant sms trots att jag inte bett henne om hjälp. Hade ju inte tänkt vara ute så länge så jag tänkte ta in hästarna när jag kom hem (kom hem vid tolv) men så slapp jag det. Hästarna hade klarat sig ute tills jag kom hem, och då hade de kunnat få stå inne lite längre nu på morgonen, men ibland får man ha underbara föräldrar också! Så tack mamma! Det var verkligen guld värt... :)

Morron

Att min morgon är särskilt god kan jag ju inte påstå. Redan igår efter jobbet kände jag av halsen och nu är den sådär härligt igenslemmad så att jag knappt kan prata. Mysigt va? Det gör inte speciellt ont men jag låter som en kraxande kråka.

Ska i alla fall snart ut och släppa ut pållarna (de får ju sin frukost inne så måste ge dem tid att äta upp innan jag kör ut dem). Får se om jag tar ut och jobbar Dóttla idag, beror lite på hur jag känner mig och vilken motivation jag har. Men annars står det mockning och fixning av stall, hundaktivering och plugg på dagens schema. Gosh, prov imorgon. Men men, life goes on så måste ta tag i det allra sista skolarbetet!

Trycker i mig lite varmt te för att lätta upp slemmet i halsen lite. Hoppas det fungerar!

See ya!