torsdag 9 december 2010

Kvällstur med Therese

Therese fick hoppa upp och rida Tru medan jag skrittade på min älskade pålle. Det gick riktigt bra, Trú var väldigt pigg och Dóttla var väldigt lugn! Ja, Dottla har ju lite snabbare tempo än Trú men det kompenserades med att Trú fick trava. Dóttla var som sagt väldigt lugn idag men hon hittade allt på lite bus. Hon ville bestämma lite då och då så det blev lite avvikelser från vägen men det var bara att säga åt henne så gav hon sig ganska snabbt. När vi kom till galoppbacken så blev hon stressad. Då fick jag plocka fram den där seriösa ryttaren inom mig (åkte häst med långa tyglar större delen av turen) och jobba lite med att hon skulle lyssna och lugna sig lite. Fick stanna henne och ta ganska mycket i henne i början av backen, då blev det lite protester och en liten stegring innan hon bestämde sig för att faktiskt lyssna på mig. När hon började lyssna fick hon eftergift och långa tyglar men så fort jag kände att hon började spänna sig fick jag korta upp och jobba henne en liten stund. Från mitten av backen gick hon på helt långa tyglar och lyssnade riktigt bra! SKÖNT! :D Därefter var det nemas problemas. Allt flöt på fint. Och ja, nu är pållarna nattade och alla mår gott! ;)

Kvällsritt med Tru!

Hej Therese, ska gästblogga lite här. :)

Vi var ut på en härlig liten tur ikväll Tru måste nog ha varit på ett ganska bra och piggt humör för jag tyckte hon var ganska framåt ändå mot vad jag fått beskrivit för mig, och som jag mins henne när hon var två och hade kolik men det var då det.

Jag är nog en lite mer tuffare ryttare än Bella, jag har ju ridit lite fler olika hästar och ägt mamman till Dóttla så jag vet var den damen har fått lite av sina gener ifrån...

Jag krävde framåt tänk av Tru, inte nödvändigtvis tempo men att hon tänker och har vilja att gå fram och stega på i ett avslappnat tempo. Testade lite vad som händer om man ber om tölt och jodå det finns där inne  blir nog inte så stor sak att få fram senare bara hon tänker framåt och mer träning.

Jag fick känna på ett litet bocksprång också  när hon tyckte att jag krävde för mycket av henne så det visade att det finns då humör i donnan med! Mycket trav idag men hon var pigg så det var då  inget problem sen finns det ju inte en chans att hänga med Dóttla men vi kämpade på bra. Red barbacka på henne och hon visade tydligt att hon rättar sig efter hur man sitter sitter man rakt och avslappnat då går hon rakt sitter man fel då blir det fel så hon kommer nog vara en häst som blir känslig för sätet vilket är väldigt positivt!
Det var kvällens ridtur! Jag tycker Trú verkar vara en positiv dam!