torsdag 3 mars 2011

Home

Kom hem för en stund sedan och har precis varit ute och släppt in och nattat hästarna. Skönt att vara ute en stund i friska luften!

Jag jobbade ju idag och det var en väldigt härlig jobbdag. Skön och rolig! Dock kändes det mindre bra att vara klar 10 min innan jag slutade, med bara skurningen kvar, också kommer det in folk som stannar till halv åtta (vi stänger klockan sju och då ska den som har pass 3 vara klar och gå medan den som har pass 4 ska stanna kvar en halvtimme till för att diska och fixa i ordning i köket, jag hade pass 3). Så jag kunde alltså inte sluta i tid i alla fall och fick jobba kvar i 40 min. Hjälpte Benita med disken och att räkna kassan under tiden jag väntade på att kunna skura klart. Det blir fina svarta fotspår om man skurar och någon går där man gjort rent. Aja, det var ju en skön arbetsdag och vi fick beröm för att vi var så glada och trevliga och som lät gästerna stanna kvar och äta, det känns ju otroligt bra!


Imorgon tror jag att jag stannar hemma och pysslar med alla djuren, härligt! Ska se om jag kanske kan fota lite, även om bildkvaliten suger.

gött

Nu har jag slutat. Spelar kort med skönbrudarna och har pluggat färdigt för idag. Hehe. Klockan 3 börjar jag jobba SKÖJ! ;)

Grupparbete

Judendom - Chanukka

Yaaay. Vi kommer att ha en grym redovisning ;)

SUFGANIOT 

Ingredienser:
50 g jäst
2 dl ljummen mjölk
1 kg mjöl
1 msk socker
10 g salt
8 ägg
1 vaniljstång
zest från 1/2 citron
zest från 1/2 apelsin
3 tsk rom eller konjak
160 g rumsvarmt smör
rapsolja för fritering
jordgubbssylt
florsocker 

Lös upp jästen i mjölken. I en bunke, tillsätt mjöl, socker, salt, ägg, vanilj, citronzest, rom eller konjak och jästmjölken. Knåda degen och tillsätt smöret gradvis. Knåda tills degen är mjuk och fin. Låt jäsa i 20-30 minuter under duk. Knåda 1 minut och forma sen degen till en boll. Lägg på mjölat träunderlag. Jäs 15-20 minuter under duk. Dela degen till 30 sufganiot och arrangera dem på smorda mjölade plåtar. Sätt plåtarna i ugn på 40-45 grader. Sätt en kastrull med kokande vatten i botten på ugnen. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Värm frityroljan till 190 grader. Fritera munkarna ca 2 minuter per sida. Fyll munkarna med sylt med hjälp av en spritspåse. Sprinkla florsocker över.


Osynliga mannen
















...Och jag som har svårt att välja kläder och smink till fest.....

Good morning

Vaknade av att mamma var nere och stökade i köket. Jag misstänkte att min väckarklocka skulle ringa snart så jag klev upp. Det visade sig att jag hade fel, klockan var 05.23 och min väckarklocka skulle väcka mig först 52 minuter senare. Tyvärr känner jag mig så pass bra själv att jag insåg att jag bara skulle bli ännu tröttare om jag försökte somna om igen så jag gick ut till stallet istället, med min stackars morgontrötta valpis. Det blåste jättemycket så hästarna fick komma in medan jag fixade hö:et. De fick sitt kraftfoder och så täckade jag dem innan de fick gå ut igen. Jag tror de ska få komma in och stå inne i natt! Wojje hade spänt sig pga blåsten så han hade ont i ryggen då fick han allt på sig sitt ylletäcke och ett regntäcke för att få igång värmen i musklerna och få vindskydd. Det har varit otroligt bra väder (ur hästarnas synvinkel) så de har fått gå utan täcken i flera dagar, nästan några veckor nu. Så otroligt skönt för dem!

Idag är det skola och jobb på schemat. Jag kommer alltså vara en levande död när jag kommer hem då jag klev upp så tidigt i morse och ska orka med både att jobba och studera. Hehe.

Imorgon är det fredag, då ska jag följa med Annelie och vara Modell för en dag. Det betyder att jag ska gå osminkad dit, bli sminkad och fotad och sedan frågad om jag vill köpa bilderna. Sounds fun, right? Känns som om "Modell för en dag" fotat igenom hela Östersund snart, hela Jämtland. De ringer nämligen runt och frågar om man vill stå modell typ. Aja, ska ju bli roligt i alla fall. Ska försöka hinna med min pålle imorgon. Så inspirerad. Och just det, från och med imorgon, klockan 11.00 så har jag sportlov. YES, äntligen! Då blir det djurpyssel. Mys!

Btw har jag fortfarande känningar i magen. Hoppas jag inte får ont i magen idag. Hoppas, hopppas, hoppas jag mår bra hela dagen!



Have a nice day!