tisdag 21 september 2010

Myshästen

Dottla var på samma humör som igår när jag skulle hämta in henne i morse. Alltså inte alls intresserad av att följa med in. När jag märkte att hon inte var sugen på att gå in så drog jag snabbt grimskaftet om halsen och om nosen så att jag skulle slippa jaga henne runt halva hagen och sedan komma fram till att jag ändå var tvungen att linda runt grimskaftet för att få med henne in. Likaså idag åkte stressen av direkt när vi kom in i stallet, en lugn häst stod alltså lös på gången medan jag hämtade grejer ur sadelkammaren, dvs lite korn och alger till min lilla donna som belöning för den slitsamma vägen in. Sedan kratsade jag hovarna och stod och myste med lilla pållen en stund. Därefter tog jag på henne tränset och tog med henne ut till hagen där jag började löslongera som uppvärmning. Dock var det något som inte var riktigt bra med henne idag. Hon haltade inte men det såg ut som om hon hade en massiv spänning i fram och hon låg på bogarna hela tiden under hela passet. Jag satt aldrig upp och red utan löslongerade henne varvat med mycket mys i ca 30 min innan hon fick skritta ner till hagen, helt lös igen.


Dottla var i alla fall supermysig idag, så foort hon fick komma in ställde hon sig med huvudet vid mina knän, typ, och bara njöt av att få vara nära, få bli kliad occh pussad på. Ibland tog hon initiativet och började klia på mig innan jag hann börja pilla på henne. Haha. Och det bästa utav allt är att hon har lärt sig att matte, dvs jag, inte är så tålig som en häst så hon kör enbart med läpparna när hon "kliar" mig. Jag blir så stolt över henne, över oss och över mig. Att vi kommit så här långt. Min vackra och underbara häst. Min vän. Jag känner lyckan värma i bröstet när vi står där på ridplan och pillar på varandra, myser. Och ja, jag hade ett fett stort leende på läpparna när vi stod stilla och hade våra mysstunder på ridplanen idag!

Lägger ut dessa två filmer i en kärleksförklaring till min häst, dock insåg jag att vi båda har utvecklats något enormt senaste halvåret och sedan dessa filmer blev gjorda! Haha, måste få ut någon som kan fota och film oss något så ni inte tror att vi står still i utvecklingen!