onsdag 18 juni 2014

De evigt gröna

Idag har varit en tung dag. Jag har hälsat på i Börön och där har tårarna fått rinna. Linneas fina läromästare Charlie har fått äran att vandra vidare ut på de evigt gröna ängarna. Ett tungt beslut som alla hästägare måste ta i slutändan.


Jag var med och överraskade Linnea med en provridning på Charlie när vi var och tittade på honom. En väldigt trevlig d-ponnyvalack med de rätta kunskaperna och han blev det också. Och vilket första år Linnea och Charlie fick! Träning för Tord W, ridlektioner för mig och en och annan tävling. Och miljöträning i form av geten Bärra! Men det bästa var nog flickvännen Sonja och mattes MORÖTTER!


Men det har inte bara varit en dans på rosor. Efter en väldigt lyckad tävlingsdag på Bräcke ridskola lyckades han dra loss en sko i transporten under hemfärden och trampade in tåkappan i sulan. Efter några veckors läkande i sjukhage var han back in the game igen. Precis innan Charlie skulle flytta till Bräcke lyckades han med samma sak igen, men nu ute i hagen och det blev gips i ex antal veckor. Linnea och Charlies år har kantats av otur och glädje, skratt blandat med tårar. Och jag har sett båda kämpa med livets nycker. Både häst och ryttare har stått mig nära och det är aldrig roligt när man får se på när någon är ledsen över en kär vän.


För några månader sedan bestämdes det att Charlie skulle säljas/ut på foder vilket inte fungerade och de fick hämta hem Charlie-banan för några veckor sedan. Jag var med och körde hem honom och vi blev varse att allt inte var riktigt som det skulle då han galopperade i transporten några gånger under hemfärden, vilket han aldrig gjort de gånger jag kört honom innan. Då har han stått som ett ljus. Sedan han kom hem har diffusa hältor kommit och gått och ryggen har varit svullen och ond och balansen har trasslat. Vetrinär kontaktades och vetrinär + vetrinärelev kom ut i måndags. Tyvärr har Charlie fått besvär av förslitningsskador i knä och rygg och ev lösa benbitar. Eftersom han är en 21 årig gammal hopphäst togs det ett otroligt tufft beslut. Linnea och alla vi andra som haft kontakt med denna fantastiska häst fick ta ett steg åt sidan och ge honom ett värdigt avslut, en smärtfri galopp ut på de evigt gröna.

Charlie banan och Tant S, snart galopperar ni tillsammans igen!

Här nedan kommer lite flera bilder och filmer på fina C. 
- Vi tänker på dig.













Jag kommer minnas dig med glädje fina Charlie-banan!

Over and out.