fredag 14 januari 2011

The plan

Min plan  för Ailo


Hon ska bli min stall/följa med hund som får följa med ut på ridturer och på stadspromenader. Vi börjar träna detta redan nu. Hon är med ute i stallet och får följa med ut på kortare och lugna ridturer/promennader med hästarna. Just nu ligger all min fokus på henne (då Trú åkt hem) men Dóttla kommer få mer och mer tid ju äldre valpen blir eftersom hon förhoppningsvis kan sitta i buren medan jag är ute på träningspass med D. Med buren menar jag inte hundgården utan en vanlig hundbur i metall som är ca 1x1 m stor och som ska stå inomhus eftersom hon är  korthårig. Kortare stunder kan hon snart sitta ute i hundgården (där det finns ett hus med lite värme i) och när hon vuxit klart får hon följa med ut på mina stalläventyr på riktigt. Trots att hon bara är 4 månader (snart!) så gillar hon att hoppa. Eller rättare sagt; hon gillar att hoppa upp på saker såsom stolar och soffor osv. Så när hon blivit nog gammal kan vi nog börja träna lite agillity för att se om det finns någon glädje i det. Så hon kommer alltså att få vara en typisk stallhund som får springa lös på gården, följa med till staden, träna lydnad och agillity samt bara vara hunden som hänger med på stranden och lever livet. Vi tar livet som det kommer, och självklart blir det många härliga nätter i min säng tillsammans under tiden vi leker oss fram!

Typ så. Vi chillar, leker och har kul!

update

Idag åkte jag till skolan som vanligt. Skrev prov och hade lektioner, fick mitt nya schema och åt lunch. Sedan kom Therese farandes med sin bil och vovvarna i den såklart! Therese är ju här från och med igår till och med torsdag eller fredag, vilket är skönt då jag då får både hundvakt och hundsällskap till Ailo. Så när jag jobbar/är i skolan får Therese hålla ställningarna här hemma.

Vi åkte iväg till Thereses unghingst Alfúr (som är Dóttlas halvbror) och som står i en hingstflock i Storhögen. Alfúr skulle verkas av Angie och vi skulle ju såklart vara med. Provne och Ailo fick springa runt och leka under tiden vi verkade Alfúr. Medan vi står där (i ett tomt garage då det inte finns ett stall på gården) så kommer en stor hanhund springandes. Innan Ailo hinner reagera grabbar jag tag i henne och lyfter upp henne då vi inte visste hur reaktionen skulle bli, med två hundar och en valp. Kanske bör nämna att Provne också är en tik. Men allt gick bra och efter att ha sett att Provne och den andra hunden var lugna och glada släppte jag ner lilla Ailo som glatt hälsade på den nya hunden. Det gick fint. Dock fick vi aldrig reda på vems hunden var. Han sprang i väg efter en stund och när vi  åkte därifrån sprang han på vägen. Hmm..? Aja, både hundarna och hästen skötte sig bra och snart var vi på väg hem.

Bilder tagna av Therese!
Ailo och Provne

Ailo

Lillskrotan!

Haha! Hon ser jättestor ut på bilderna och vill aldrig sitta still så ja, det är svårt att försöka få en bra bild på valpen!