söndag 5 september 2010

Känsliga läsare varnas!

I tisdags upptäckte Linnea en stor tjock knöl på Trus hals, den var ca 10 cm - 15 cm i diameter och stod ut kanske 5 - 10 cm. En bjässe alltså! I torsdags hade inte svullnaden gått ner så Maggan ringde till ATG-kliniken inne i Östersund och fick tid på måndag.


Idag (alltså lördag) när jag kom till stallet hade bölden/svullnaden spruckit och det var varigt och härligt. Luktade äckel också. Ja, som ni ser nedan så var det väldigt mysigt!
Trus fina böld som den såg ut när jag kom ner till stallet.

Jag gick in och pratade med Maggan som genast ringde till jourhavande veterinär som fick komma ut. Tru' fick lugnande, rakades lite och sen så körde böldöppnandet igång.
Åsa som håller i och upp en trött Tru', lifes good with drugs!?
Slapp mule?
Saxaktigt veterinärverktyg inne i såret
Saxaktigt veterinärverktyg vid början av såret. Ja det var djupt!


Veterinären drar ut tjockt var ur såret med ett saxliknande verktyg och spolade sedan rent med koksalt, tror jag det var. De vita klumparna som ligger på golvet som jag filmat är alltså stora varklumpar som luktade äckel!



Mysigt!

Färdigt! Två hål och en tömd böld.

Skulle inte svullnaden gå ner och skulle det fortsätta vara och jäklas så kan det vara så att hon har en sticka eller så någonstans i kroppen, är det så illa kan det bli tvunget att åka in till ATG och försöka leta reda på orsaken. Har vi tur släpper svullnaden och såret läker ihop fint, som ett vanligt sår! Jag och Åsa har fått/ tagit på oss äran att spola rent såret/hålet dagligen. Yaaaaaaay. Vi ska få pilla och klämma på en varböld, wiiiehoooo!
Det var allt för idag! Puss och hej, leverpastej! ;)