onsdag 6 april 2011

glädje och ilska

Slutade direkt efter provet och bilade då hemåt. Matade bilen en sväng också; olja, gllykol och spolarvätska! Nöjd bil. Väl hemma var det tre glada hundar som väntade och ett grymt härligt väder så jag plockade fram mammas cykel och cyklade runt Kristofferssonrundan. Moa och Fanta fick nöja sig med att vara kopplade medan Ailo fick springa lös, som vanligt. Det gick väldigt bra och var väldigt mysigt! Sedan stack jag ut med min pålle. Tog på tränset i hagen, ledde ut henne och borstade henne på gården innan jag satt upp. Skrittade ner för backen, mot vägen, och spände min pålle till halsen och drog iväg. Ut på ängen mitt emot vår uppfart, jag orkade inte tjaffsa eller så utan släppte efter och lät henne trava på på långa tyglar. Hon travade en bit åt Brunflohållet på lägdan, vände tillbaka och tog galopp (allt i djupsnön som ligger kvar) och sedan vände hon ner och gick över vägen, in mot Maggan och Lasses gård och så skrittade hon vidare längs vägen för att slutligen stanna vid ingången till ridplanen. Haha, söta hästen! Hoppade av och körde lite markarbete på ridplanen då, provade lite stegringar och plockade fram ett hinder och lät henne hoppa några gånger. När vi var klara fick hon skritta hem utan att jag satte tillbaka tyglarna på tränset, alltså helt lös.


Eftersom pållarna dragit ut och trampat ner så mycket av den sista balen fick  jag erkänna mig besegrad. Nu var det dags att hämta hö så jag hämtade släpkärran hos Maggan och Lasse och hämtade hö hos Marie. Så jäklar vad flitig jag har varit idag! STOLT!

Mindre stolt är jag över min bror som inte kan bete sig. Han försökte sno mat från min tallrik, jag sa nej och lägg av kanske 3 gånger så gick det en stund och så högg han en bit i alla fall och stoppade direkt i sin mun. Jag blev förbannad och sa ilsket VAD FAAN VIKTOR, varpå mamma säger åt mig att skärpa mig då det inte var så mycket av just den sorten. Så det är okej då eller? Jag blev så arg. Aja, han är en skitstövel som inte klarar av att bete sig normalt mot sin syster och som saknar allt vad mognad heter.

School

Sitter nu på skolan och lyssnar på redovisningar om stora städer. Lärorikt. Igår åkte jag och Pauo till Elin i Vemdalen, påvägen dit stannade vi på dollarstore där vi handlade lite djursaker. Hundleksaker, katt och hund mat osv. Hehe. Sedan åkte vi fel en sväng men vi skrattade bra mycket åt det så det var ju bara till glädje. När vi kom fram blev det en kort rundtur i Elins place, innan vi åkte till Elins mamma och stugan hon hyr. Sjukt fin stuga och en grym planlösning. Där blev det ansiktsmask och  bastu innan middagen. SKÖNT. Pluggade faktiskt lite till provet också, bra! Åt god middag och så kom Madde dit. Trevligt! Satte oss i Soffan och kikade på när Elin spelade The Sims medeltiden, ungefär då somnade jag. Klockan nio på kvällen. Hehe. Vaknade vid halv åtta och försökte väcka sömntutorna som varit uppe till 12. De var inte intresserade av att kliva upp så jag läste igenom häftet en gång till och körde lite mental träning med Lars Erik Uneståhl. satan vad hans röst är tråkigt, men bra meditationsröst. Hehe. Åt frukost när alla tagit sig upp och brummade mot Östersund vid 10. Nu sitter jag på skolan då. Får väl se om det kommer fram några fina bilder eller om de får stanna inom privata väggar! ;)

I kväll blir det ev. utgång för att fira att vi klarade provet. Gött. Saknar min hund och häst!
Pussen