måndag 17 oktober 2011

Snorkfröken

- ligger och snarkar i fotänden. Mysigt! 

I morgon ska jag få jobba lite med Raudi (valacken som jagade D), då Dôttla är halt. Blir nog lite i rundkorallen löst eller med rep och ett skrittpass i en av gräshagarna. Ska bli kul!

liten grå

Lilla primadonnan som just nu står inne i stallet och tuggar hösilage verkar faktiskt må riktigt bra trots sitt svullna "knä". Och pigg är hon. I dag tog jag och promenerade henne i 20 min för att se om rörelse skulle lindra svullnaden och det gjorde det. Vi promenerade i en gräshage så att underlaget skulle vara mjukt och fint. Självklart tog ponnyskrutten tillfället i akt och drog iväg en sväng i galopp från mig. Hmmm. Dock haltar hon fortfarande synligt i alla gångarter men hon stödjer ändå hyfsat på benet så det känns bra, och svullnaden gick ner lite under promenaden och nu ikväll när jag var ut så hade den minskat ytterligare. Att hon dessutom är matglad och feberfri tyder på att svullnaden inte är något allvarligt och att hon bör bli bra inom kort. Skönt!

Temp:
Igår eftermiddag: 37.7
Igår  kväll: 38.2
I morse: 37.9
Nu ikväll: 37.7

Alltså feber fri. Temperaturen kan skifta beroende på dagsform och rörelse/motion. Att Dôttla hade 38.2 kan ses som en svag feber men jag skulle inte tro det utan snarare att hon rörde sig mer sista timmen ute än under dagen. Det är fortfarande lite rörelser inom flocken hon går med, det är inte helt lugnt hela tiden så svullnaden kommer antagligen ifrån något hästarna var oense om...