lördag 19 februari 2011

Shoot me

Märkte precis att en hel mapp med 2010:s alla bilder har försvunnit från min dator. Ingen fil hittas av de jag söker på som jag vet ska finnas i den mappen. Sucks to be me. Jag som tänkte sätta mig och fixa en ny header av lite gamla bilder. Sucks. Inga julbilder som Lina fotade finns kvar, inga gamla bilder sen förra årets fototagning finns kvar heller.

Min fina lilla flock!

Jag beslutade mig för att ta ut hästarna och Ailo på en promenad, med lite mera jobb för Dóttlas del. Tog på henne det vanliga tränset med mitt tredelade bett, öppnade grinden och ledde ut henne med Wojje traskandes efter. Wojje fick ju gå alldeles lös, vilket jag tror han uppskattade.

I och med att det gick så bra igår när jag jobbade lite från marken så tänkte jag fortsätta lite med det idag. Så öppnor blev det. Jobbigt men kul tyckte Dóttla. Att ställa sig i kroppen och bära på inner bakben i ett långsamt tempo är lite klurigt när man hellre skjuter ut bogen och traskar på i livlig fart, hehe. Något som var underligt idag var att vänster var mycket bättre än högersidan. På höger blev det mer tjorv; hon drog i bettet och tryckte ut bogen, spände till halsen och försökte slippa att arbeta, men efter en stund släppte det och hon började jobba på riktigt fint. Så fort hon förstod vad hon skulle göra och hur så gick det galant. Lite protester då och då men med mycket vila och bara några stegs arbete så blev det mindre och mindre tjorv och mer och mer avspänd men arbetande häst. Skönt.

Jag kan ju inte jobba med Dóttla och samtidigt filma, men promenera och filma kan jag! Så här är lite småfilmer då vi var på väg hem och jag släppte in hästarna i hagen. Men jag har en otroligt mysig liten flock. En valp, en islänning, en arab och jag. Mystur i finvädret!




Life as it is

Har pratat i telefonen hela dagen, ungefär. Ibland är behovet av att prata väldigt stort även här ute i Börön, men det ser ut som om jag har jobb helgerna under vecka 10, 12, 14 och ev. 16. Min kompis Elin fick nämligen jobb idag, fast jobb i Vemdalen, så hon flyttar lite abrupt imorgon. Vilket gör att jag måste ta hennes plats i Vinterparken. Ja, jag säger ju inte nej till 100 kr timmen för att sitta i bodarna och sälja mat. Gött. Så ett tag framöver kommer mitt liv att vara ännu mera intensivt med jobb, men så otroligt skönt med lite pengar som rullar in! Det blir ca 1200 kr efter varje jobbad helg, plus att jag samtidigt jobbar normalt på Sibylla. Så cash får jag in nu. SKÖNT! :) Men som sagt, nu måste jag prioritera saker och planera min tid! Jag måste strukturera upp och verkligen välja bort datorn, plugga, jobba, fixa hästarna och ta hand om Ailo måste få ta sin tid. Yepp. Men om det rullar på fint kan jag nog köpa min fina fantastiska klänning och gå på balen, jag ska dock inte ropa hej förrän jag har tagit mig över bron....



Nyss hemkommen

Kom nyss hem från Elin. Igår var en rolig kväll! Åkte in till min vän Maria och där vi tog det lite lugnt en stund. Fick lite mat i magen och pratade strunt, sedan bar det av hem till Hans och hans killkompisar. En soft förfest med lagomt mycket eller lite folk (beror på hur man ser det, vi var inte så jättemånga). Elin, Madde och Malin kom också dit och trivseln var väldigt god. Där efter drog vi till Olearys där det var drag på dansgolvet, och såklart träffade jag gott folk lite överallt där inne! Härligt. Natten spenderades hos Elin och nu har jag alltså kommit hem. Tur att mamma var hemma och höll ställningarna...


Tydligen hade Dóttla lyckats få upp grinden och rymt. Jag tror Wojje var kvar i hagen (är dock inte säker då mamma inte nämnde honom) men Dóttla hade i alla fall kommit galopperandes uppifrån Kristofferssons hus och hade alltså varit ute på äventyr bara för att jag inte var hemma. Hmm host. Haha. Men hon hade i alla fall sett väldigt glad ut över att mamma kom hem och det var ju så kallt ute då så mamma släppte in hästarna, gav dem lite extra hö och lät dem stå inne under natten. Hon är ganska speciell min lilla häst.

 När jag kom hem hade Ailo bajsat inne, i ren protest tror jag. Det är nämligen -25 grader här, svinigt kallt, och hon valde att bajsa inne trots att mamma var ut flera gånger med henne. Både i natt och i morse. Hehe, bekväm hund? Dessutom är hon ju en liten mammagris och jag var ju borta.

Det är för kallt för att Ailo ska tycka att det är okej för att ta tiden och sitta och bajsa ute, man blir ju lite kall om tassarna. Hehe. Bus hunden. Det är det som är negativt med att ha valp på vintern, när det är kallt väljer de att uträtta sina ärenden inne oavsett hur ofta man är ute, om man har otur. Även om Ailo gör det ute för det mesta i alla fall så händer det oftare när det är så här kallt ute, att hon håller sig och "råkar"  göra det inne. Skrothunden, men jag älskar henne i alla fall. Hela min familj är kär i henne! Hon är så go, min lilla valpis! Och vad gör väl lite extra städning när man har en så fin liten hundvalp med stora runda ögon och en pussande tunga?