lördag 13 november 2010

Wojjedojje lillplutt

Wojjedojje innan täckbytet, på denna film ser ni såret efter bölden också.... Det är ganska stort, men det läker lite, lite för varje dag! :)


Wojjedojje efter täckbytet ;) Han fick gå utan täcke under tiden jag var ute med Trú :)

2010-11-13

Idag fick Trú på sig tömkörningsgrejjorna och sedan begav vi oss ut i snöparadiset för lite arbete. Vi gick förbi Maggan och Lasses gård och tog "tio-minutersrundan" genom skogen där nere, innan vi fortsatte ner till sjön där vi vände hemåt. Idag var hon inte lika glad åt att göra det jag bad om utan jag fick kämpa mot lite unghästtrots. Det blev lite bocksprång, sparkar och små stegringar, samt några snurrar, men det gick ändå hyfsat. Jag gjorde bara som jag brukar med henne, fortsatte be om det jag bett om väldigt lugnt men bestämt, och vid minsta lilla "framsteg" eller rättare sagt, vid minsta lilla tecken på att ta ett steg åt rätt håll så fick hon mycket eftergift och beröm. Det jag själv fick träna på var att försöka vara snabb och förutse vad hon tänkte göra och vara riktigt snabb med eftergift + beröm när det blev rätt, och samtidgt vara snabb att försöka ta upp kontakten och hålla emot när hon bråkade lite. Men det gick bra, efter de två rejäla "unghästbråken" så gav hon sig och gick på riktigt fint och på slutet lyssnade hon jättebra!

Fodermojäng! ;)

Foderlådan fungerar finfint! "Hönätet" är fyllt med halm som hästarna måste kämpa lite för att få ut. Dessutom är två av delarna av "taket" fast satta med gångjärn så de går att öppna för att man ska kunna sätta i och ta upp halmnätet.