tisdag 9 november 2010

höhö

Jag fick in höbalen nyss istället för imorgon bitti! Skönt. Så nu står flocken och mumsar kvällsmat. 

Idag blev det en promenad för Trúsans del. Hundar plus häst tillsammans med en overallklädd Bella var helt lagomt. Från början var Trú lite seg och väldigt stannig. Ville inte alls lämna flocken, men efter en bit så släppte det och hon trampade på bra. Hon blev till och med lite busig och ville trava/ruska på huvudet på en äng. Och när vi kom in i skogen och följde stigen hemåt så blev det mycket travande bakanför mig vilket var riktigt roligt. Hon börjar verkligen förstå det här med personligt avstånd och att inte tränga sig på. Hundarna var inget problem, de var roliga att nosa på tyckte Trú, vilket hundarna inte tyckte var lika roligt. Imorgon blir det nog lite tömkörning för vår del.

För att muntra upp texten så får ni en bild på Linis från hennes lektion som jag redigerat. Ähum. Lekt med. Haha

Linas ridlektion













Jobbigt

Wojje blev halt idag och nyss sprack hans halsböld. Fan vilket flyt! Jag har alltså lekt galen tonårsmamma som klämmer jättefinne. Nice. Jag tvättade med koksalt och fick klämma ut en massa härligt var, precis som med Trús böld. Fast Wojjes är ju lite mindre än vad hennes var. Nu har hästarna stått inne en stund och jag ska snart gå och släppa ut dem. Imorgon ställs en ny rundbal in i foderhagen och det första jag ska göra imorgon är att ta en tur in till apoteket och köpa koksaltslösning så att jag kan spruta in det i bölden och verkligen få ut allt som ska ut. Härligt.

Som sagt, jag är less på sjuka hästar!

En kort uppdatering om läget just nu. Just det, Dottla har blodmask. Yaaaaay.

Aja, Maggan ska veterinärbesikta Sia så veterinär ska ändå ut hit så då får den titta till Wojje och skriva ut maskmedel till Dottla samtidigt. Jag älskar det här. Inte. Det svider i plånboken just nu! :(

LE

Nu är jag riktigt le på allt vad skadade hästar heter. Fan, fan, fan!

Linnea skulle hit och promenera en sväng och sedan rida Wojje lite granna. När Linnea promenerade med Wojje så blev han rädd för något i skogen och spände till sig, trampade på stället och sådär. En skrämd men snäll häst alltså. Under sitt trampande så trampade han ner i ett litet dike och blev halt. Skitkul nu när han precis blivit frisk. Så Linnea vandrade hem med Wojje till mig, som hon förvarnat via telefon, och så lät jag Linnea springa lite med honom för att se hur illa det var och han var halt. Så antagligen har han sträckte sig lite när han blev rädd för vad-det-nu-var inne i skogen. Nu står han inne i sin box och mumsar hö med magnetdojjor och ylletäcke på. Han var svettig och därför får han stå inne, vilket egentligen inte är det optimala då hans ben svullnar. Så, nu hoppas jag att han är bättre till imorgon! Jag är less på alla dessa skador på älskade lilla Wojjedojje! Bli frisk!

Det ser kallt ut


Frost. Bilden är tagen genom ett av köksfönstren. Det ser kallt ut. Termometern visar på - 9.6. Det är kallt! Det kommer vara en frusen Bella som kommer in ikväll. Linnea kommer hit klockan halv två och då blir det några timmar i stallet....