måndag 25 oktober 2010

Rundbal

Igår körde mina snälla grannar in en rundbal i foderhagen. Skönt! Så då fick hästarna gå in och äta en timme. Tydligen hade hästarna fått äta en stund i morse också, och nu när jag kom hem släppte jag in hästarna till rundbalen i 40 min. Jag visste inte om att mamma hade släppt in hästarna i morse, men det är såndant som händer.

Min tanke nu är att låta hästarna komma in till rundbalen ca 40 min - 1 tim/ dag nu i början då jag vill att de ska få en chans att vänja sig vid maten och inte få något problem på grund utav för kraftigt foderbyte. Om en vecka eller så kommer de börja få komma in någon fler gång och om kanske 2 veckor ska de börja få gå på fullt höschema. Med det menar jag 1 - 2 timmar /gång och 3 gånger/ dag.

24-10-2010 Trú


Idag stod det tömkörning på schemat vilket Trú klarade galant. När hon väl förstod vad hon skulle göra så traskade hon  på riktigt bra och dessutom lyssnade bra på töm och rösthjälperna. Skönt! Dock har hon lite lätt att stänga av den där samarbetsvilliga och positiva sidan, och istället för att försöka göra tvärtemot eller så, så står hon bara, tittar på mig och vägrar röra sig så det är något jag måste jobba med. Att inte bara stanna och stå still bara för att, utan det ska börja hända lite saker när jag ber henne gå framåt. Men utöver de få gångerna hon bara stängde av så gick det riktigt bra, hon skrittar på bra när hon tycker att det är roligt! Men hon har lite svårt att vilja ta traven men som sagt, arbete, arbete och åter arbete! Och en massa tålamod! Så blir det jättebra, hon är grymt snabblärd och riktigt rolig att jobba med.