tisdag 19 maj 2015

Foderstat

Googlade lite och hittade en foderstatsuträknare! Kul!

http://www.freefarm.se/djur/nyhast.htm


Nu får ju mina pållar ca 3 kg av detta hö och 3-5 kg havrehalm (som innehåller lite hö också) beroende på väder och vind och det har de klarat sig fint på nu i vår. Har börjat låta mina beta lite lätt i vårhagen och det märks redan på hullet. Båda mina ser ut att ha lagt på sig på bara några dagar... Suck, inte lätt med dessa lättfödda islänningar! Och då har jag reducerat högivan de dagar de betat. Men nöjda är de i vart fall! Ska verkligen ta hjälp av denna sida till hösten när de ska höas in igen, inte ett kg för mycket. Hehe! Självklart ska damen få extra när hon är dräktig men hon ska bannimig hålla sig i fint hull ändå och inte bli fet! Är så orolig över damens fångkänning på sensommaren i fjol så nu ska hon få hållas, så gott det går, i normalhull.

Memories från Lidis!

För tre år sedan bodde jag i Lidköping, jäklar vad tiden springer iväg! Saknar faktiskt Lidis så nu bjuder jag på lite foton från Lidköpingstiden!








































Yesterday

Ailo fick hänga med ut på två ridturer, nöjd hund! Red en ganska kort sväng med båda hästarna och det gick sådär, fick inte till den där dunderkänslan under turerna men bitvis gick det bra och bitvis gick det mindre bra.

Fick en lugn introkväll på Hemvården och det kändes skönt då jag var så trött! Haha! Men allt gick väl och det var trevligt att få prova något nytt. När jag kom hem var Johan ute och sprang med vovvarna så de var riktigt trötta och goa när de kom hem. Tror Ailo sov väldigt gott efter att ha sprungit ca 1.5 mil idag! Hehe!



Alla bilder är från när jag och Ailo och Dottla 
bodde i Lidköping! :)

Ska försöka mig på att plugga nu; mag och tarmsjukdomar, blodtransfusioner, diabetes, gynekologi och syrabasbalans står på schemat den här veckan. Yaaaaay!