måndag 7 mars 2011

stängning

Jag hade stängningen på jobbet idag. Ganska skön jobbdag ändå, blev dock lite småirriterad på de sista kunderna. 3 min i 7 kommer det in en gubbe som väljer att sitta kvar och äta. 3 min över 7 kommer det in en annan kille och säger; när stänger ni?

-Typ precis just nu!
- Ja jag trodde det var något sådant, men kan jag beställa och springa hem och hämta pengar?
- Visst kan du det! (Sparkar hårt på någon stackars sate i mitt huvud!)
19.15 gick kille nr 1, 2:an skulle ta med sig hem.

Men det gör ju ingenting. Jag måste bara jobba över 20 minuter. Vi beräknas vara klara 19.30 och jag blev kvar till 19.50.

Åkte sedan till badet som har öppet till 21.00. Kassan hade stängt. Blev lite mer irriterad. Närmare arg faktiskt. Plus jag fick veta att det kostar 100 spänn för att få bada, och 200 för att få gymma och bada. I Brunflo kostar det 20 spänn fast de stänger 20.00. Bajs på dyra ställen!

Aja, får försöka sticka ut och springa imorgon bitti. Eller promenera. Eller rida......
....Innan Sibylla kallar igen, klockan11.00  till 19.30 imorgon....

Nu blir det natten! Puss

Mysigt

Det har varit supermysigt idag! Först tog jag och Linnea en skrittur på Dóttla och Wojje, runt Kristofferssonrundan. Ailo fick också följa med. Kristofferssonrundan är 3.3 km lång och vi har promenerat den med Ailo och det fungerar bra. Hon blir inte trött och visar inga andra täcken på att den är lång så då tyckte jag att det var dags att prova låta henne följa med hästarna runt. Vilket gick super. Det kom tre bilar under turen vilket också gick bra, Ailo sprang om en, sprang in på en gårdsplan/uppfart vid mötet av den andra, och satte sig  mellan mina knän på den sista. Härligt att det fungerade. Hon följde efter hästarna och var med på hela turen, lyssnade bra och var allmänt bara duktig. Dóttla skötte sig också över förväntan idag. Var väldigt lugn och lyssnade bra, försökte inte dra iväg nästan någonting. Det var en gång då Wojje flåsade oss i nacken och stressade henne som hon töltade/travade iväg en bit men ganska snabbt varvade hon ner och tog skritten igen! Härligt!

Efter ridturen så satte jag in D i stallet medan Linnea tog ner W till ridplanen och jobbade lite där. Jag tog fram hundpulkan och lät Moa dra den. Jag och hundarna vanndrade förbi ridplanen och ner till Maggan och Lasses skog där jag kapade några små granar och en liten sälg till hästarna.

Därefter blev det lunch för mig och Linnea innan jag stängde in Ailo i hundburen inne för att hon skulle vila en stund, och så tog jag Moa och Fanta i koppel och promenerade runt Kristofferssonrundan medan Linnea skrittade Wojje.



Hästarna har fått kvällsmaten redan nu eftersom jag ska åka och jobba och inte kommer hem förrän sent ikväll, om jag gymmar eller simmar då. Antagligen är det lottöppning med massa tanter här ikväll så det blir ju kul att komma hem till. Hehe.

puff

Jag var dum och gav min hund lite mat innan vi skulle gå och lägga oss vilket resulterade i ett nattligt toabesök. Gosh. Haha. Jag tror hon ska få börja sitta i buren på nätterna bara för att sluta väcka mig mitt i natten för att kissa eller bajsa. Lilla snuttan. Hon satt i buren igår natt när jag sov hos Pauo och det hade gått hur bra som helst! Skönt. Hon kan verkligen koppla av i den nu.

Om en liten stund dyker Linnea upp och vi drar ut i stallet med Ailo i släptåg. Jag vet inte vad vi ska hitta på då underlaget inte är det bästa men jag hoppas på att vi kan ta en lugn uteritt. Och sedan tror jag Linnea får en lektion på ridplan om underlaget där tillåter. Ska se om jag hinner ta en långpromenad med de två andra odjuren elleer om det bara blir småpinkisar för dem. Jag skriver såklart om Moa och Fanta. Fanta hade rymt igår igen när jag kom hem, och hon kom inte tillbaka förrän vid tio-halv elva. Dumhunden. Då hade hon sprungit på skaren och blödde lite från tassarna. Jag blir galen på hundarna nu (inte min hund!). De kan bara inte hålla sig i skinnet och vara så underbara som jag vet att de kan. De behöver egentligen rejäl stimulans vilket jag inte har tid att ge dem. Jag har ju en egen liten lillskit och en grå pälsboll att jobba med plus skola och två jobb. Tiden räcker inte till för två energiknippen till som skulle behöva stimulans 24/7. Jag hoppas pappa kan jobba lite mer med dem till våren/sommaren. De är sjukt roliga att jobba med när man får deras fokus. Så nu är det typ koppel som gäller och lite längre promenader när tiden finns. Jag ska försöka köra lite lydnadsträning under promenaderna och dessutom låta dem vara lösa en bit i alla fall. Dock springer ju Fanta bort så fort hon är lös just nu vilket gör att hon är en riktig pain in the ass. 

Aja, ska ju jobba mellan 16.00 och 19.00 idag också och hoppas på att jag inte är alltför trött efter det. Funderar nämligen på att åka och simma/gymma en sväng efteråt....
från google.se

från google.se

Hur ser eran dag ut då?

Puss på er!