lördag 27 november 2010

Stolt!

Många filmer och ganska mycket text just so you know ;)

"Mina" två underbara islänningar har idag varit helt underbart duktiga! För någon vecka sedan mailade en "granne" från grannbyn mig och frågade om jag kunde ställa upp och hålla ponnyridning på deras dotters födelsedagskalas, självklart kunde jag göra det! Så idag masade jag mig upp ur sängen 06.00 och släppte ut hästarna och öppnade in till rundbalen så att de kunde äta en rejäl frukost/lunch. Runt tio-tiden begav jag mig ut i stallet och fixade iordning allt som behövde göras innan jag hämtade in mina tre flockmedlemmar. Jag gjorde iordning Dottla först, borstade och kratsade hovarna, tog på henne yllefilten och sadeln. Annmarie var hos mig då så hon hjälpte till att fixa Trú som också skulle få följa med. Sedan bar det av! Jag promenerade med mina två små damer längs vägen och en bit in på "stigen" innan jag släppte lös Trú och satt upp på Dottla. Hon var pigg som vanligt och såg till att Trú höll upp tempot under turen till Våge. Ca 4 km enkel väg dit. Eftersom jag är lite halvt galen så passade jag på att filma lite under turens gång, vilket gick bra! Men ja, kvalitén är sjukt dålig eftersom det är ganska svårt att trava/galoppera och hålla kamerahanden stadig samtidigt! :P


 

När vi började närma oss  deras hus så ringde jag så att pappa Johan kunde komma med godis som jag skulle dela ut. Lugna fina Trú fick äran att bära godis/överraskningsväskan ;)

 

Självklart var jag ju också tvungen att filma mina duktiga hästar  när de fick småbarn på ryggen också!

 

Båda hästarna skötte sig exemplariskt! Ingen av dem brydde sig särskillt mycket om ungarna och båda tog det jättelugnt och fint när småttingarna satt på ryggen. Trú var lite stannig av och till men annars fungerade hon jättebra! Jag visste inte om Trú skulle få gå med på ponnyridningen eller inte från början utan tänkte att hon fick följa med och ev. stå och titta på men hon var så lugn och fin att hon också fick hjälpa till! STOR APPLÅD TILL MINA DAMER! Och Dottla var också superduktig, ja ni som sett henne i real life vet ju att hon kan bitcha rätt rejält med hästar som står för nära (enligt henne), men vid minsta lilla "surhetstecken" var det bara att varna henne med ett finger eller backa henne. Så hon skötte sig också superbra! Mina superhästar. Eller ja, den ena är ju min i alla fall ;) Men det hindrer ju inte mig från att vara superstolt och glad över båda två! 

På hemvägen var Dottla minst lika pigg och även nu filmade jag lite. Trú blev rätt trött av turen idag, men den var väldigt bra för henne. Både fysisk och psykisk träning! 


 

Sista 1½-2 km hoppade jag av och promenerade med dem så att de verkligen fick skritta av efter denna ansträngande tur. Det var ju ändå - 16 grader under hela äventyret och båda gjorde sitt jobb och arbetade "hårt" så de behövde verkligen en rejäl avslappning och nervarvning! ;)
 

När vi kom tillbaka till stallet så fick de gå in i boxen och dricka vatten innan jag började pyssla  med Dottla. Ylletäcke och fleecetäcke på och en ordentlig igenomstretchning med goda morötter i, mums sa Dottla. Trú fick samma rejäla genomstretchning med morötterna men hon fick stå ooch ånga av sig lite innan jag slängde på henne ett stalltäcke. Efter ompysslandet fick alla hästarna på sig rätt täcken och gå ut igen då de trivs bäst med att spendera så mycket tid som möjligt ute och de ska få komma in runt 8 ikväll.

Jag själv är supernöjd med dagen och jag är jätteglad över att jag har hand om så underbara och duktiga hästar.