fredag 23 maj 2014

Rain on a friday night

Hunnit med mycket i veckan. Jobbat, pluggat och ridit. Jobbat eller pluggat på dagarna och fixat med pållarna på kvällarna, sena kvällar har det blivit!

I onsdags var det en pay and jump  på Vålbacken och Helgi skötte sig super, över förväntan! Vi tog oss runt felfritt på första rundan, 50 cm. Hur vi lyckades med det förstår jag inte då Helgi tappade framåtbjudningen och jag fick driva på. Dessutom red jag verkligen inte bra. Kände att styrningen var grov och armarna, armbågarna och hela jag var lite överallt över och efter hindren. Lite lätt ringrostig då jag inte hoppat varken seriöst eller hoppat bana på flera, flera år. Men över tog vi oss och vi fick allt en vit rosett! Andra ritten (60 cm) kändes mycket bättre, jag red mycket bättre och fick in lite ny energi i honom. Tyvärr fokuserade Helgi lite väl mycket på utgången så ritten blev inte snygg denna gång heller och det blev två rivningar, men jag är ändå supernöjd över prestationen då jag var beredd på en betydligt fjantigare häst och någon vägring eller så. Men han var väldigt lugn och trevlig, inte alls som på Dille.

I går fick Helgi vila och så tog jag en tur på primadonnan även känd som stressbomben. Igår stämde namnet in bra! Försökte hitta en lugn häst och få till en lugn skritt och fick till det bitvis men för det mesta tuffade hon på i sin egna värld. Försökte ställa lite åt båda hållen men det gick inte så bra alls. När vi skulle trava stressade hon iväg i galopp eller pass och ville inte lyssna så jag fick verkligen kämpa för att få henne att inse vad jag krävde av henne. Så till slut lyckades jag hitta traven och kunde trava några korta sträckor och sakta av till skritt med lite mindre hjälper. Då lät jag henne fatta galopp och springa av sig lite stress innan vi skrittade hem. Hon var sjöblöt av svett när vi kom hem, vilket hon blir när hon stressar upp sig. Duschade av henne och lät henne stå inne i natt.

Idag fick jag lite sovmorgon och försov mig mycket. Skulle kliva upp sju, vaknade fem i åtta och fick stressa järnet för att hinna fixa hundarna och hästarna innan skolan, parkerade bilen i stan fem över nio så blev bara fem min sen. Grymt bra jobbat! Så idag skrev jag och Johanna klart vår rapport och skickade in. SKÖNT!

Dottla fick sig ett rejält skrittpass på ridplan och var på mycket bättre humör idag! Fina tjejen jobbade på mycket bra och jag kände mig riktigt nöjd när vi avslutade. Helgi fick testa på att tömköras och skötte sig jättebra, förstod snabbt vad han förväntades göra och försökte att inte bli rädd även när han tyckte tömmarna var lite läskiga! Blev bara ett kort pass med fokus på att hitta en lugn skritt och att han inte skulle tycka det var så läskigt när jag flyttade tömmarna över ryggen.

Blev så himla glad när vi skulle åka hem för kvällen och jag hittade Dottla och Helgi ståendes kliande varandra. Ren och skär glädje! Äntligen är min häst lite social, värmer mattes hjärta något så otroligt! Det är inte många hästar hon låtit komma så nära inpå livet, min lilla gråa dam! Tror aldrig jag sett henne och Sonja klia varandra...

Nu smattrar regnet mot taket och jag ska försöka sova. Det har varit en förbannat bra och fin dag med härligt väder och duktiga hästar!  Ska jobba i morgon. Men bara ett kortpass, 7-12. Så skönt att vara lite ledig i alla fall! Nu säger tröttare än tröttast God Natt!

Over and out!