onsdag 9 mars 2011

Dumhunden

Dumhunden Fanta kom nyss in från en 3 timmars lång självmotionering. Mamma var dum nog att släppa ut alla tre hundarna lös när jag gick ut i stallet och tjoff så var Fanta borta. Vägen tillbaka gick spikrakt genom duschen, till hennes förtret. Skitig hund! Aja, hon är ju tillbaka nu i alla fall och jag tror jag vet vart hon drar nu. Tidigare idag, när jag promenerade med hundarna runt Kr-rundan, så träffade jag grannen. Han berättade att han lagt ut fisk. You see? Fanta drar järnet hem till honom och kalasar på fryst fisk i några timmar. Rullar sig i skiten och mår allmänt gott. Får se till att hålla henne kopplad tills fisken försvunnit. Det konstiga är ju att det är FjantaFanta som drar iväg, hon som oftast är den "lydiga" hunden. Fega hunden. Hehe. Moa är den som brukar hitta på sattyg,  såsom att vara på bordet, dra i väg i hundra åttio och stänga av öronen osv. Konstigt att hon inte dragit iväg för att gotta sig. Hmm... Aja, får helt enkelt fortsätta gå promenader med kopplade hundar. Önskar jag hade mer tid så jag kunde träna Moa och Fanta lite bättre nu men it is how it is.

Btw; me löööööööööv Scrubs!

work it baby

Fick superbra tips av Anette idag som jag och Ailo ska jobba med. Dock började det toksnöa och var allmänt dåligt väder så det blev inte så mycket träning. När jag kom hem igen bar det av raka vägen ut i stallet där jag mockade och fixade i ordning boxarna innan jag släppte in mina två skyddslingar. De fick på sig varsitt ylletäcke och Wojje fick ha sina magnetdojjor också. Mockade uteboxen och gjorde i ordning middagshöet. Linnea kom vid halv två och då blev det en väldans massa hästprat. Om hovar, hästar, inlärning och lite allmänt hästvett. Vi pratade i nästan en timme innan jag gick in och gjorde mig i ordning för arbete.

Ailo fick följa med bara för att träna på att vara lite själv och sitta i bilen. Eftersom att min hund är helt underbar så gick det galant, såklart! 3½  timme i bilen utan problem. Min jobbarkompis Ronja, som kom in och snackade en stund på jobbet, tog ut henne på en pinkis vid 6-tiden men annars satt hon själv i bilen. Duktiga lilla valpen. Älskade hund. Kanske bör nämna att hon är både bur och hundgårdstränad så hon klarar av att vara själv så sett. Det som kan hända är att hon tuggar på saker, men inget sådant hade hänt i bilen. Hon får alltid hundben, leksak och godis när hon sitter i buren eller bilen själv. Hon har aldrig suttit själv i bilen så länge men har suttit i bur vid dåligt väder osv i några timmar då hon har en tendens att tugga på saker. Därför kändes det ok att träna bilsittning idag, när jag ändå bara jobbade kortpass. Och dessutom blev det toaprommis både innan och efter sittningen...

När jag jobbat klart (asskön dag på jobbet trots allt, med massa hundprat!) så for jag på ICA Maxi där jag fick handla lite mat. Köpte även ett paket med hundleksaker för 69 kr. Jag fick syn på det paketet sist jag handlade på Maxi och köpte det nu när det ändå fanns kvar. Sjukt värt! Paketet innehöll 7 leksaker och en liten bajspåsehållare som man kunde fästa på kopplet. Lär ju inte vara världens bästa kvalité men min hund blev jätteglad i alla fall! Så mitt tips till er hundägare med lekfulla hundar; Spring in på ICA Maxi och köp ett hundleksaksset för det var mycket för pengarna! :D





I know, assnygga fotobakgrunder xD

Nu är i alla fall hästarna utsläppta och nattade, vovvarna motionerade och jag är sliten till tusen. Spänningar i ryggen. Hell yeah!

Hundhemsida

http://www.hunderiet.se/

Väldigt bra hemsida för en nybliven hundägare, som jag! :D

Blabliblablö

Vaknade 07.00 idag. Väckarklockan ska ringa 09.00. Känner att det där med att ta sovmorgon inte riktigt är min grej, trots att jag vill sova.

Hästarna är i alla fall utsläppta, morgonfodrade  och nöjda. Ailo är morgonpinkad och har fått frukost. Jag själv har precis tvingat i mig ett glas fitline. Urk. Det smakar äckelpäckel! Men jag märker en enorm skillnad mot när jag inte dricker det så det är bara att trycka i sig. Jag ska väl fundera ut någon god frukost om en liten stund, och sedan blir det nog hundpromenad med alla tre busfrön.

Vid 12-tiden tar jag min lilla hund och åker iväg till grannbyn. Där ska vi få en valpträning av Anette som varit hundtränare. Ska bli otroligt roligt för både mig och Ailo! Förhoppningsvis väldigt lärorikt också! Haha.

När jag jobbar/ är i skolan så är det bra väder men när jag  är ledig och vill ut och göra saker, ja då är det mulet och tråkigt väder i allmänhet? Suck...