onsdag 4 september 2013

Cozy day

Tog tag i mig själv efter jobbet och dammsög och torkade golven i lägenheten. Skönt att ha det ur världen! Kastade i mig lite fika, promenerade vovvarna en snabbis och for till stallet. Tog ut Sonja först och red ut en sväng. Helmysig ridtur! Fint väder, pigg och glad pålle och ett gott humör. Så härligt att bara sitta på S och åka med, njuta av livet! Självklart klär vi ut oss i julgransutstyrseln nu i älgjaktstider, både jag och hästarna. Sonja tyckte ländtäcket var lite läskigt när det fladdrade efter oss i galoppen så det blev ett rejält hopp åt sidan i första galoppen men efter det lugnade hon ner sig lite. Hon tyckte allt det fanns lite småläskiga saker runt om stigen men inget värre än så.

Dottla fick sig ett litet pass på "ridplanen", vilket gick jättedåligt i början. Hon stressade upp sig och tyckte jag var jättejobbig som ville arbeta i hagen på det jobbiga underlaget. Men efter en stund började hon mjukna och vi kämpade på med framdels och bakdelsvändningar. Efter en stund övergick vi till travövergångar längs med fyrkantsspåret och när det fungerade bra tog vi lite galoppfattningar. Vilket gick bättre och bättre. Första fattningen blev lite kaos men det löste sig ändå. Mot slutet fungerade både fattningarna och avsaktningarna riktigt bra. Då gav vi oss och jag plockade av Dottla sadeln och promenerade en sväng som avslut. Dottla såg nöjd ut när vi var färdiga.


Fixade klart kvällningen med hö, kraft och vattenbyte och for hemåt.

Så nu har jag precis ätit middag; hemlagade biffar och svingod sallad. Göttigt värre!

Over and out.
Och god natt!


God morgon!

Kvart i sex ringde väckarklockan i morse. Var lite morgonlat och stängde av det larmet för att slumra tills det skulle ringa vid sex. Glömde bort den lilla detaljen att jag ställde om larmet till sju igår. "Försov" mig alltså. 06.20 vaknade jag till och kikade på klockan. Suck. Bara att masa sig upp. Tog ut vovvarna på en 30 min lång promenad (alltid något!), för att sedan hoppa in i duschen när vi kom tillbaka.

Nu sitter jag vid frukostbordet med en smoothie i högsta hugg och har precis slukat två äggmackor med majonnäs. GÖTT!

Fin bild från Örslösa.


Gårdagens huvudvärk är som bortblåst och jag känner mig som en ny människa! 

Bjuder på en bild på mig från Örslösa-tiden.