tisdag 29 januari 2013

Så mycket bättre

Hade planer på att jobba D för hand idag. När jag väl kom hem och middagen var uppäten blev jag och Johan sittandes, halvt döda. Funderade starkt på att inte jobba D trotsallt. Men så gick jag ner och mockade och såg Dottla stå väntandes vid grinden, såg så förväntansfull ut. Så jag bestämde mig för att jobba henne lite i alla fall. Och tur var väl det!

Tog in alla pållarna, drog på litengrå tränset, knäppte av tyglarna med tanken att hon skulle få värma upp löst. Ledde ut henne och när hon fick syn på ridplanen och den tända lampan så sken hon upp. Släppte henne och hon sprang rakt in i paddocken och brallade på i ren glädje. Bocksprång, galopp, stegring och hopp. Och mitt upp i allt stannar hon upp och tittar på mig, frågar om hon får komma in och burrar in huvudet i famnen. Myshästen var så glad. Och vilket pass sen. Lyssnade otroligt bra och hon lekte verkligen med mig. Hela passet igenom var bara ren och skär glädje. Hej leende idiot. Jag bara skrattade åt damens påhitt. Hon var otroligt stel från början men det släppte allteftersom och på slutet var hon mycket mjukare. Vi jobbade enbart löst, blev aldrig att jag kopplade på tyglarna igen. Tror vi ska pausa ridningen lite och jobba mer från marken ett tag framåt. Någon ridtur då och då blir det ju, men fokus blir på marken.


Och efter att ha haft det magiska passet med damen med stort D så packade jag och Johan in skidorna och Ailo i bilen. Elljusan nästa. Min hund imponerade starkt på mig. Lilla Vovveliten drog som en tok hela varvet runt och var helt slut när vi kom tillbaka till bilen. Så otroligt duktig draghund är hon. Jag är så lyckligt lottade som får ha mina djur, min flock, hos mig. Som får lära känna dessa fantastiska individer och ha dem som familj. Mina fina djur. De bästa djuren i världen!


Skickat från min HTC

Paella

Har kockat ihop Paella. Hoppas det smakar lika gott som det luktar! ;)


mornin

Var helt slut när jag kom hem igår kväll. Fick lite thaimat av Helen innan jag gick in till oss. Fick bli snabbmockning av alla boxar då jag var så sjukt trött i kroppen. Alla tre fick komma in och vila under natten. Kikade igenom Challe och han såg ut som vanligt. Lite gallig i bakbenen pga den tappade bakskon men annars var det inga fel på honom. I morse när jag släppte ut dom var han fortfarande fin och haltfri. Eftersom det är så förbannat svårt att få tag på hovslagare häromkring så får herren klara sig på tre skodda hovar till på lördag. Jag har inga verktyg här hemma så jag kan tyvärr inte plocka av andra bakskon. Annars hade jag gjort det och filat till kanterna lite så att han inte fläker upp sig.

Nu ska jag snart brumma iväg på jobbelijobb. Gött med sovmorgon. Börjar inte förrän tio.