måndag 6 juni 2011

hundmat

Lånade bil av Maggan och Lasse och så kom det sig att jag och Therese brummade in till staden. Vi åkte på ÖoB och köpte hundmat.

bild från google.se

Blev en axess-påse på 15 kg och Vovveliten älskade sitt nya foder. Jag blandade med hennes "vanliga" och det nya försvann snabbare än det gamla. Hehe. Skönt att se! Axess är ju dessutom utan konserveringsmedel och extra tillsatser vilket jag tycker låter riktigt bra. jag vill inte ge min hund skitmat med en massa extra tillsatser i, en massa konstgjorda saker. Kroppen är inte gjord för sådant....!

Bil söker nytt hem!

Hej jag är en liten ford escort född 87 och ägs för närvarande av Bella. Jag har varit med om en hel del och det syns på mitt vackra yttre. Jag är just nu obesiktad då min matte inte har tid över att fixa mig då hon flyttar inom kort men hon har fixat ett nytt glas och en ny lampa till min trasiga högerblinkers fram och nya säkringar följer också med. Jag vill komma till ett kärleksfullt hem som tar hand om mig och låter mig följa med ut på nya äventyr! Än är jag inte utnyttjad till fullo och jag längtar ut på vägarna igen. Jag är dessutom hyfsat bensinsnål för att vara lite till åren. Min matte tror att jag går igenom besiktningen om man bara tar sig tid att byta säkringarna och blinkersen. Jag har en trasig kofångare fram, av plast, men matte tror inte att det spelar någon roll inför besiktningen. Det finns ett hål i min kofångare bak men jag gick igenom besiktningen med det förra gången. Jag har rätt nya fossingar (sommardäck köpta förra sommaren) men mina vinterskor är förbrukad så jag behöver ett par nya. Är du intresserad av mig så ring matte på 0738275617! eller maila på Dottla_bella@hotmail.com


3000 kr/obesiktad bil! :)

// Lillbilen

Tiden som runnit iväg

Therese har varit här sedan i onsdags den 1. När Therese kom blev Wojje bra i benet så igår tog Annmarie med sig honom hemåt där han behandlas av http://www.fjallterapeuten.se/wordpress/. Härligt! Dock är gården inte hästfri utan Chefen går kvar till på onsdag, Álfur och Eldor flyttar på fredag. Så först på fredag är gården hästfri. Känns lite tråkigt och sorgligt men också otroligt skönt att få flytta och få en nystart.

I lördags hölls min studentbjudning och en massa trevligt folk dök upp. Jag hade en super bra dag och trivdes super. Dessutom hann jag och Therese rida en sväng med Malin. Dóttla var på stresshumör, dvs allting är kaos. Hon sparkade i boxen, reste sig när Eldor gick ut ur boxen bredvid och var allmänt hyper under ridturen. Jag låg ca 40-100 m framför de andra två i princip hela turen. Skitkul med en speedad ekorre till häst, not. Aja, det är bara att försöka jobba och rida sitt bästa, försöka få lite kontakt med henne när hon är sådan. Men trots att vår energi var explotionsartad så höll vi oss hyfsat i skinnet ändå.

I går (söndag) blev det städning av stallet, jag packade det mesta av mina hästsaker och konstaterade att det är mycket som ska med. Gosh. Och såklart sa jag hej då till Wojjeponken. Jag jobbade mellan 14.00 och 19.45 och efter jobbet bar det av till middagen som Nang och Lillis lagat till. Gott! Therese körde en tömkörningslektion med mig och Dóttla och behöver jag nämna att det var svårt? Tömmar som skulle vara lagom långa, jag skulle inte korta eller länga tömmarna utan Dóttla skulle gå in/ut på volten, jag skulle inte trassla med tömmarna och samtidigt som allt detta så skulle jag försöka få Dóttla att gå avslappnat. Ähum ja, stackars häst. Vi båda är ganska orutinerade på riktig tömkörning så jag var nog lite jobbig i munnen på henne  pga min nybörjarhet att tömköra.  Jag har ju börjat tömköra Dóttla lite då och då men inte på samma sätt. Hehe. Ja det är som att jämföra skogsmulleridning med dressyr om man jämför min tömkörning med Thereses tömkörning... Aja, idag blir det nog en ridtur och sen ännu en lektion i tömkörningens konst. Nu först bär det av till staden..

Studentmottagning + studentbbildar

Tiden flyger fram och tiden framför denna dumburk blir allt kortare. I lördags hade jag min studentbjudning som var väldigt lyckad. Härliga människor, glatt humör, god mat och såklart finfina presenter! Tack alla för att ni gjorde min studentdag till vad den blev! :D

Lina Andersson är fotografen och har redigerat dessa bilder, inga bilder får tas/kopieras utan godkännande av Lina!