lördag 26 februari 2011

Gosh

Jobbade över en halvtimme på jobbet då det var ganska mycket folk där idag. Kände egentligen mest för att sparka in en vägg eller något men jag höll de idéerna på avstånd. Det var bara att bita ihop och jobba på och tänka positivt. Morgonen var i alla fall skön på jobbet, men ja, sen när allt folk kom blev det stressigt men jag överlevde. Hämtade upp Viktor och Jonatan från badhusparken, åkte och handlade och kunde sedan åka hem. Skönt. Men väl hemma var det bara att dra på sig stallkläderna och gå ut för att välkomna Angie.

Så nu har hästarna nyputsade hovar och Wojje har blivit motionerad då Linnea var här och red idag.

Jag har aldrig varit med om att en häst tyckt att verkning varit skönt, men när Angie fixade Wojje så kom en mysmule fram på honom och han visade hur skönt han tyckte att det var att få hovarna verkade. Konstigt men ganska coolt ändå. Ni vet, en sådan där snabel kom fram. Hehe! Skönhästen.

Jag verkligen fasar för att byta hovslagare ( vilket jag nog måste göra när jag flyttar i sommar, även om Angie lovat att visa mig hur jag ska göra själv och att hon ska se om hon kan komma och hälsa på något). Angie är så grymt otroligt  BRA och hästarna fungerar så bra med henne och resultaten på hovarna är enastående. Det är galet. Men oj vad mina hästar trivs med Angela. Dóttla har varit a pain in the ass att verka men nu står hon lugnt och stilla medan Angie fixar och donar. Förr kunde det ta tre timmar att verka henne och då stegrade hon, la sig ner, hoppade osv! Nu går det på en timme utan minsta lilla tjaffs, så otroligt skönt. Visst jag har själv jobbat mycket med henne och hur hon ska bete sig men om jag har otur och anlitar en dålig hovslagare så kommer Dóttla börja tjorva på en gång igen, så väl känner jag min häst att jag vet att det är så. Så har ni problem med hovarna så anlita Hovakuten.se , hon är en barfotaverkare men om hästen har problem med hovarna så förklarar hon problemet och fixar det. Rehabilitering kallas det visst, hovvård på rätt sätt!

Tack för ett fint stall och välskötta hästar, Linnea, blev jätteglad när jag kom ut och såg hur fint det var! :D

jobb 10.00-15.00

Ja som ni ser är det jobb mellan tio och tre och sedan åker jag hem med bror min. Eller ja, hann jobbar till fyra så jag skjutsar hem oss. Hehe. Känns lite bättre idag, så jag hoppas att det blir en bättre jobbdag än igår. Imorgon börjar jag vid 15.00 och jobbar själv hela passet. Slutar vid halvsju-sju. Hoppas finvädret håller i sig så jag kan sticka ut och roa mig innan jobbet imorgon! Skulle vara skönt med en långprommis på isen, en ridtur och kanske grillning?

Ja, vi får se vad morgondagen bjuder på, kvällen ikväll bjuder i vilket fall på hovslageri med Angie då hon kommer och fixar hästarnas hovar.

Ha en bra dag alla vackra människor där ute! :)