lördag 19 april 2014

Glad påsk!


I morse for jag ut till Therses hästar. Dessa två ska få stå på bete hos mig i sommar, Wojje och Ljoova. Småbusarna, gammbubben på 22 år och fölet som blir ett. 

Nu ska jag fixa i ordning mig och så ska jag åka på påskbord hos mamma och sen möter jag upp Johan och äter påskmiddag hos svärmor. Trevligt värre. Hinner tyvärr inte rida idag, vilket känns supertråkigt! Men ibland gäller det att prioritera... ;)

Jag önskar eder alla en riktigt glad och trevlig påsk!

Yesterday, a long evening.

Blev en lång dag igår också. Eller i alla fall en väldigt lång kväll. Vaknade vid nio och for ut till stallet, morgonpysslade och höade hästarna. Hundarna rastades som vanligt samtidigt. For hem och åt frukost och slappade en stund i soffan tillsammans med J innan jag tog tag i lite plugg. Låg i sängen och läste och varvade med lite powernaps då och då, trött efter nattens bravader. Hehe. Vid tre-tiden slängde jag ihop lite mat och vid fyra for både jag och Johan ut till Backfors. Dock gjorde vi ju inte riktigt samma saker när vi var där... Han mekade cross och jag fixade i stallet och red en sväng.


Min plan var att jobba Helgi på ridplanen, hoppa lite och jobba igenom kroppen ordentligt. Men det blev inte riktigt som så. Min ridplan är en stor och hyfsat platt fyrkantig gräshage. Tyvärr var underlaget lite för dåligt, lite för blött. Fortfarande. Helgi kunde inte riktigt slappna av och skritta ordentligt på grund av underlaget så den idén var bara att skrota. Blev ännu en uteritt istället och så fick Ailo följa med ut en sväng. Jisse, vad glad hon blev när jag släppte ut henne från Hundgården och hon insåg att hon skulle få följa med ut. Lycklig hund! Och Helgi tyckte det bara var roligt med sällskap, även om sällskapet var lite liten.

Inga stegringar idag, känns som om vi har hittat ett sätt att jobba på som fungerar för oss båda. Han är inte den modigaste hästen i världen men han försöker. Gör så gott han kan. Det kan lura en hungrig tiger bakom varje hörn så att släppa garden helt går inte. Men han försöker och är modig nog att prova gå fram även när han tror att de där läskiga tigrarna ska hoppa ut. Fina lilla Helgi!

Helgi vilar och Dottla vaktar.

Sen var det Dottlas tur att vila och Helgis att vakta.


Efter ridturen kvällade jag hästarna och for och hämtade hö. Klockan var då halv åtta och Johan åkte hem och lagade mat. Sen middag. Klockan nio kom jag hem till dukat bord och middagsgäster, himla gott att få mat i magen och väldigt trevligt sällskap! När gästerna for var det bara för mig att sätta mig i bilen och fara ut till Therses hästar och natta dem då jag var hästvakt igår kväll och i morse. Det var himla skönt att krypa ner i sängen sisådär halv tolv på natten. Med raggsockarna på under duntäcket och med kissekatten på magen somnade jag gott.

Over and out.