söndag 20 april 2014

Lycklig tjej!

Jag känner mig så lycklig just nu, dagen har spenderats på bästa sätt även om plugget inte blivit som planerat. Hjärtat är fyllt av kärlek och glädje och jag känner bara ett stort välbefinnande. Att man kan må så här bra av att bara vara med djuren och fixa stall-pyssel. 


Plockade fram all plast-stolp inför sommarbetet, märkte upp dem och buntade ihop dem så att de är lätta att hantera när vi väl ska sätta upp sommarhagarna. Ailo la sig och tuggade på pinnar bredvid mig och såg så nöjd ut i solen, medan jag pysslade på. Alla hästarna höll koll på arbetet men Dottla stod bestämt och väntade vid staketet precis hela tiden. Hon vet precis vad det handlar om när de där vita pinnarna kommer fram. Jag hade inte hjärta nog att göra henne besviken utan satte upp en ny liten hage åt hästarna och de blev överlyckliga när de fick komma in i nya hagen. Gott för dem att knapra på de få gröna strån som börjar dyka upp. Sonja fick på sig betes-reduceraren efter att jag knäppt kort, så klart! 

Fridfulla nöjda hästar i nya hagen.

Medan jag pysslade på med mina stall-hyss så mekade Johan med crossen. Självklart behöver den också motioneras då och då så nu var det dags att ta första turen för säsongen! 

Johan och hans häst(krafter)!

När Johan hade dånat  iväg kunde jag plocka ut första hästen för en tur. Det blev Damen med stort D som fick äran att vara först ut.  Och vilken härlig ridtur hon bjöd på. Tjock och otränad men pigg och glad ändå. Skrittade en rejäl bit innan vi provade på att tölta längs en grusväg. Lyssnade fint och jobbade på jättebra. På vägen hem bjöd hon på två riktigt bra galoppfattningar ute. Det blev en rejäl dragning på ett ställe men när jag väl fick henne att lyssna och vi började om bjöd hon på riktigt lugn och mjuk galopp. Kändes så himla bra och hon var väldigt positiv under hela ridturen. Kände mig så himla glad och gick och log för mig själv medan jag skrittade av henne. Lilla fina damen min!

Dottla idag! :)

Sen var det Helgis tur. Tyvärr blåste det lite när vi begav oss iväg och han blev lite orolig då damerna stod inne i stallet under tiden vi var ute. När jag satt upp och vi skulle iväg kom en liten stegring och han var lite orolig första biten. Men efter en liten stund släppte det och han började slappna av lite mer. Idag var vi ute på upptäcktsfärd och provade på lite nya vägar. Och vilken rolig ridtur det blev! Han kändes riktigt fin och jag började jobba lite mer i gångarterna än jag gjort innan, krävde lite mer. Och det var han med på. Fina, fina killen. Och leendet satt inte långt inne den här gången heller. Hade lust att springa runt och bara skrika ut min lycka och glädje när vi kom tillbaka. Jag känner mig så tacksam och så lycklig som har så fina och roliga hästar hemma. Det liksom bara spritter i kroppen på mig.

Helgi tillbaka i vinterhagen idag.

Under tiden jag var ute med Helgi så for Johan hemåt. Så när vi kom tillbaka till gården fixade jag i ordning alla hästarna och släppte ut dem i vinterhagen igen. Båda motionärerna la sig ner och rullade efter att ha tagit några tuggor av kvällshöt. Och under tiden jag fyllde på vattenbaljan hann alla tre ta sig fram och dricka en slurk, skönt att se att alla är fram och dricker då och då. Johan kom och hämtade mig när allt var färdigt och så for vi hem till middagen som han fixat i ordning. Lyxliv säger jag bara! 

Alla tre pållarna äter kvällshö!

Dottla, smidigheten själv!


Over and Out!