lördag 17 september 2011

Höstmörker, reflexer och de finaste två

Ailo iförd sin reflexväst!

Julgranen Dôttla som väntar på att få komma ut!

Ja, julgran var det va!? ;)

Precis hemkommen från en härlig men mörk körtur. Dôttla gick hyfsat ändå, lite vändig från början men tyckte snart det var kul att komma ut. Det blev skritt och några få tavsträckor, vilket D tyckte var lite tråkigt då hon helst hade velat rejsa lite. Men hon fick hålla sig i skinnet. Ailo följde såklart också med och skötte sig bra hon också. Hon fick hoppa upp i vagnen vid två tillfällen, vilket hon tyckte var helt okej. 

Något som jag tycker är viktigt är reflexer nu när höstmörkret krypit fram. Superviktigt! Så jag pyntar min häst som en julgran med reflexer när jag ska ut på kvällen. Ailo får ha på sig sin reflexväst när hon är med (oavsett tid på dygnet), jag har en stor reflexväst och ikväll satte jag också en reflex bak på vagnen. Kort sagt så syns vi på långt håll! 

Hemma i Börön, när jag var yngre, slarvade jag lite med reflexerna. Det var ju liksom bara Börön, grusväg rakt genom byn och ingen direkt trafikerad väg. Men reflexer är viktigt, jätteviktigt i mörkret. En olycka sker så lätt, en bil på fel plats vid fel tillfälle, i lite för hög hastighet och de där reflexerna hade varit livsnödvändiga. Så oavsett om DU bor vid en trafikerad väg eller inte, på med reflexer. De är inte töntiga, de är livsviktiga och kan rädda ditt eller ditt djurs liv! 

Nu när jag kör bil är det många gånger jag svär över människor som inte syns i mörkret. Som jag fått syn på precis i rätt tid. Speciellt inne i stan,, där fölk tror att gatulyktorna ska hjälpa dem, eller gåövergångarna, eller så finns den dumma anledningen att folk helt enket tycker att reflexer är töntiga, inte coola nog. Usch. Nej reflexer är bra, ANVÄND REFLEXER! 

Sätt på en reflex på skoljackan/ jobbjackan och jag lovar att varenda bilförare blir glad att se dig!

Saturday

Idag ska jag, Jenny och Ailo hälsa på Zandra och hennes hund Manhattan igen. Jag och Jenny står för maten och  Zandra för lokalen. Härligt värre! Att det dessutom är fint väder gör mig bara gladare, lyckligare och förhoppningsvis aningens friskare också. Det här kommer bli en bra dag, det känns. 

Och ikväll, om det inte blir för sent eller jag för trött så ska jag ta ut min fina lilla gråa prinsessa på en körtur. En härlig och lugn sådan!



Härlig uteritt!

Igår tog jag och Jenny en jättehärlig, lång uteritt på Anton och Bobby i det fina höstvädret. Med massa galopp och en härlig frihetskänsla! Vi hade feta leenden på läpparna när vi kom tillbaka..


Ailo fick också följa med, vilket hon tyckte om! 
Inget är bättre än lyckliga hästar, lyckliga människor och en lycklig hund! 

Dôttla

- Min fina, fina tjej!




Svettig men nöjd pålle med sitt nya ulltäcke på!
Finaste tjejen!

Hästarna stod inne i natt. det blev en lång innenatt, 13 timmar. Min dam var svullen i bakbenen. Usch. Men snart flyttar hon till lösdrift! ;)