torsdag 8 mars 2012

morr

Täckesförstöraren  Dôttla har varit i farten. Tog på henne regntäcket i morse för att det snöade och jag ville ha en torr häst att rida. Var ut och gav henne och de andra i flocken lite lunch-hö och då var täcket helt. Det började snöa igen och jag lät täcket vara på. Tanken var att jag skulle rida en sväng men det blev aldrig av och nu när jag tog in pållen var täcket trasigt. En lång reva längs med sidan, på grund av att hon kört in bakbenet mellan magen och kryssgjordarna och ryckt tills det släppte. MORR! Hon avskyr att ha täcken på sig och nu rök även detta, (även om hon inte fick av sig det) som jag nu haft i lite mindre än ett år. Blir lite lagomt less. Men efter peppinlägget innan så ska jag inte ha några sura miner. Vi går ju ändå mot vår nu och täckena behövs inte så mycket längre....

Therese, du känner inte för att komma och hälsa på med din symaskin!?
Haha!

Segis

Hela dagen har jag varit hemma och varit segis. Lite allmänt loj och allt har känts lite sådär småjobbigt. En låg dag helt enkelt. Jag vet att det beror på de senaste veckornas mat, inte den bästa. Hehe!

Så stack jag ut och gick med vovveliten en sväng, och under tiden så fick tankarna flyta fritt. Men så började jag fundera, och helt plötsligt blev jag motiverad, fick ny energi och ett goare humör. För det är så enkelt att vi styr våra tankar, och framför allt våra liv. Vi kan om vi vill! Jag ska nu, efter att ha skrivit klart der här blogginlägget, sätta mig ner och göra ett aktivetschema. Ett som liknar det jag har till Dôttla fast att det ska vara till mig! Nu djävlar ska jag ta tag i det här med träningen igen! Jag har börjat några gånger, men det håller sig inte. Men nu har jag ju verkligen kört på med att skriva upp i "schemat" vad jag gjort med D, så nog fan kan jag göra det med mig själv också!? Jag hoppas på det i alla fall. Så nu får ni hålla tummarna för mig!

Btw. när jag kom innanför dörren efter promenaden, var det verkligheten i p3 som gick på radion. Det var om någon schlagerfantast som  suttit hemma på rummet och känt sig utanför. Och så blev jag så förbannad! (Inte på honom, såklart!) Vi har det jäkligt bra här i Sverige, och i stora delar av världen. Men ändå mår vi dåligt?Vi mår dåligt av facebook, av vår vikt, av vårt utseende, av prestationskrav, av ha begär och av ekonomi. Vi är människor, vi klarar oss utan pengar, speglar, den bästa träningscykeln och framför allt så styr vi våra tankar. Jag kan vara väldigt negativ och tråkig, arg och irriterad, jag också! Men vad tjänar det till. Varje negativ tanke tar en glad/lycklig tannkes plats occh det leder till en negativ och tråkig känsla som tar en glad eller lycklig känslas plats. Vi styr varenda sekund av våra liv som vi lever, utan att vi är medvetna om det. Det handlar om att välja från vilket håll vi vill titta på saker och ting. Visst jag för sov mig, men hej, det var jäkligt skönt! Går allt skit, skratta åt det. Var glad istället för ledsen och välj att må bra istället för att må dåligt! Vissa saker kan vi inte styra över, men våra liv, våra kroppar och våra tankar är våra egna.

Självklart måste man få må dåligt ibland också. Men rätt ofta är det tankesättet som gör att vi mår dåligt. Vi ältar och vi grämer oss. Och maten vi äter styr enormt. Dålig mat och tom mage gör det lättare att få sämre humör och negativare tankar, medans bra mat, en mätt mage och bra motion gör det lättare att tänka positivt och må bra!