onsdag 15 april 2015

Pållisar

Har putsat upp båda sadlarna och alla träns så nu är det ordning på grejerna! Red Helgi på planen idag, inte riktigt nöjd med passet, fick inte den där dunderridkänslan som jag vill känna men han gick ju inte dåligt på något sätt heller. 


Tog bootsen på Dottla och red ut, jäklar vilken tölt och trav jag fick i damen! Där var ridkänslan på topp, i alla fall fram till hon blev trött och tryckte på gasen istället. Men lika glad är jag för det, min lilla krut-donna!


Mina fina pållar gör mig så lycklig! <3 


Liten grå

Tog mig ut på Damen en sväng igår och ridpasset gick riktigt bra. Jag red upp och lånade ridplanen hos Lena och Gudni, vasterasen.se. Värmde upp i skritt, trav, tölt och galopp på vägen dit och red lite lättare dressyrarbete på banan. Red stora volter i trav och tölt, körde serpentiner i tölt och la in lite tempoväxlingar. Gick riktigt bra trots att damen är lite stel, speciellt åt vänster. Lyssnade riktigt fint på sätet och kändes väldigt harmonisk ändå, för att vara damen! 

Har ju skaffat mig ett rakt pelham i rostfritt stål som jag använt mig av på uteritter och ett pass på banan. Har än så länge bara ridit med delta på och inte med dubbla tyglar men är väldigt positivt överraskad. Hon trivs jättebra med bettet och gapar inte emot lika mycket som med det tredelade pelhamet jag provade. Vid uteritterna har det fungerat super, en rejäl skillnad på hur hon lyssnar på mig. Är ju ett skarpare bett men föredrar faktiskt det istället för dragkampen som blir när hon stressar upp sig och stänger av. Men på passet på banan gick det sämre, hon kunde inte slappna av i traven ordentligt när jag försökte jobba henne på volt, vilket blev extra tydligt i svåra varvet där hon inte travade rent på hela passet. Så pelhamet får vara vårt uterittsbett som vi varierar med. Eftersom jag red på banan igår tog jag tredelade tränsbettet och då fungerade allt på banan. Även traven i svåra varvet fungerade på en gång! Upplever att vi tagit oss ett steg längre i vår utveckling bara av att ha plockat in ett skarpare bett som används ibland! Det har liksom bara sagt klick och några bitar har fallit på plats, förmodligen för att jag kan vara tydligare med ett skarpare bett.