måndag 26 maj 2014

Bad day

Haft en riktigt dålig dag. Humöret och känslorna har inte hållit sig på topp alls så nu ger jag upp och tar nya tag i morgon. En ny dag - nya möjligheter!

Jobb 07-16. Något att känna sig glad över!

täcken, täcken och mera täcken

I det här regnvädret önskar jag mig ett stort stall med många boxar och stora vindskydd i varje hage. Mina hästar brukar knappt använda täcken, speciellt inte på sommaren. Men när det regnar konstant i flera dygn önskar jag att de använde täcken året runt, för täckeslagret tryter när dessa "perioder" dyker upp. 

Just nu hänger Wojjes regntäcke på tork och han går med Sonjas vintertäcke för att hålla sig varm och torr. Han har ett till regntäcke som väntar på att lagas hemma hos Therese, så det är på gång men under tiden får han låna av mitt lager. Dottla går med ett vintertäcke eftersom hon fick på sig det igår för att kunna torka till lite under natten och får ha det under dagen också. Helgi stod inne i natt och fick på sig ett vintertäcke han också när han gick ut, och Sonja går med ett ylletäcke under "Helgis" regntäcke då det fortfarande inte hade torkat till ordentligt efter att Wojje lånade det igår. Suck...!

Efter alla år med Dottla, täckesförgöraren, har jag inte behövt bry mig så mycket om att ha mycket täcken. Hon har ändå bara förstört dem om jag slängt på dem vid fel tillfälle, enligt henne. Punkt slut. Men nu har jag fler hästar och har inte haft behovet av fler regntäcken förrän nu. Jag önskar att jag köpt in lite fler på en gång! Nu önskar jag mig typ två regntäcken och två vintertäcken per häst. Alltså! 







Ikväll hämtar jag hem ett lass med stolp och tråd som jag hittade begagnat på blocket. Ännu en "permanent" hage ska upp, nedanför ridplanen och vinterhagen. Gött! Något positivt i regnrusket!