torsdag 21 februari 2013

Horsie


Red Sonja i padocken samtidigt som Linnea red Charlie. Gick inte bra alls för mig och S. Varken jag eller Sonja kunde fokusera särskillt bra, plus att jag är van vid Dottlas tempo och självgående gas.  Jag la ner ridandet efter en stund då jag mest blev frustrerad av att det gick som det gick. Inte bra att jobba hästar när man blir frustrerad/irriterad. Klappade om och ställde in Sonja och berättade för henne att det bara var Matte som inte var helt klar i bollen ridmässigt. Sen gick jag ut och körde med Linnea istället. Gav henne en rejält kämpig lektion. Hehe.

Johan hade lagat färdigt middagen precis när vi blev klara så magen min blev väldigt mätt och belåten. Hade tänkt jobba Dottla från marken efter maten. Men ridsuget och motivationen var lite för stort trots misslyckandet med S. Och tur var väl det! Gick så himla bra. Hon lyssnade riktigt bra, flyttade sig fint för skänkeln, lät sig ställas mjukt åt båda hållen plus att både tölten och traven satt där de skulle. Vi fick till Tölten rätt bra i takt och tempo. D blir lätt passtaktig men kan även lägga in travtakt så det blir ganska intressant gångartsträning på henne av och till. Körde mest skritt och tölt och så avslutade jag med traven. Hade ett stort leende på läpparna när jag kom in igen. Har gått runt och sjungit i lägenheten och bara mått sådär gott som man gör efter ett lyckat ridpass!

Ja. Jag tror min lilla skrutt börjar förvandlas mer och mer till en riktig islänning.

Nu är vi igång igen, för fullt.

Dilles vintertölt, mycket bra inspiration!

Tonight

Blev en lugn kväll. Johan mekade bil och jag fick stallbesök så hästarna fick vila.


Jag var faktiskt duktig och "mekade" lite jag också. Fick bromsa, sätta fast ett lock, sätta fast en plutt på en mojäng och sätta fast fälgsidorna (eller vad de nu heter). Hehe. Bilmek nästa? Or not!
God natt :)