fredag 4 maj 2012

run

Cyklade 2 mil i onsdags, fram och tillbaka till Stadt, och promenerade 5 km. Igår promenerade jag 5 och idag sprang jag 5. Alltså 3.5 mil motion på tre dagar. Gött! Och idag var första löparrundan på lite drygt två veckor. Jag har varit förkyld så att träna har inte fungerat, förutom promenader och någon cykeltur då och då. Så idag fick jag äntligen på mig gympadojjorna och kunde sticka ut. Struntade helt i tempot och satsade på att ta mig runt femman utan att stanna och vila. Och jag klarade det. Trots att jag fortfarande hostar lite slem då och då och näsan överproducerar snor lite av och till så tog jag mig runt. Skönt! Och eftersom det gick så bra kunde jag inte hålla mig utan tog och körde lite styrka när jag kom hem. Har ju införskaffat mig 2 kilos hantlar och de fick premiärköras. Härligt. Funderar till och med om jag ska ta cykeln till Harrys ikväll, men vi får se.


long time no see

Haft fullt upp senaste dagarna. Känns rätt bra ändå.

Igår red jag ut med Emma plus vovvarna, vilket gick rätt bra ändå. Fram tills jag skulle avsluta turen med att kliva över ett dike. Det gick inte sa Dôttla. Stegra, hoppa, backa och hoppa runt gick bra men att hoppa över diket gick inte. Efter ca 20 minuter av stegranden och allmänt trilskande så kompromissade jag, klev av och ledde över henne. Självklart gick det hur bra som helst då. Ledde över henne två gånger och red över en gång, inga problem alls. Inte minsta lilla. Suck. Ibland får hon för sig sådana saker. Och både hon och jag är för envisa för att ge oss. Men både jag och pållen hade nog träningsvärk efter det rejäla cirkuspasset. Barbacka var det, nämnde jag det?

Dagens ridpass gick betydligt bättre. Kände för att testa att rida bettlöst; tog en nosgrimma och satte fast tyglar i den. Gick faktiskt bra att jobba så  i corallen, det får vi fortsätta med! Körde lite voltarbete och skrittökningar/minskningar innan vi töltade och travade. Lyssnade rätt bra och tog en fin tölt på slutet, på långa tyglar. Härligt!

Eftersom vi fått upp rätt mycket gräs här så släppte jag ut Dôttla i sommarhagen där hon fick beta lite medan jag kastade boll med Ailo. MYS!